Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αρνητικά τα τεστ της κυπριακής αποστολής στη Βηρυτό-Στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων

  06/08/2020 14:38
Αρνητικά τα τεστ της κυπριακής αποστολής στη Βηρυτό-Στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων

Αρνητικά τα τεστ της κυπριακής αποστολής στη Βηρυτό-Στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων

  06/08/2020 14:38
Αύριο αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό ανθρώπων, οι οποίοι πιθανόν να είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια, μετά τις εκρήξεις που έπληξαν την Τρίτη το απόγευμα την πρωτεύουσα του Λιβάνου, η αποστολή της ΕΜΑΚ στη Βηρυτό.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ επισκέφθηκε το σημείο των εκρήξεων για να δει τις ζημιές και προέβη σε αξιολόγηση της σκηνή.

«Επίσης έγινε μια συνάντηση των αρχών του Λιβάνου με τους επικεφαλής όλων των αποστολών, των Ομάδων Διάσωσης. Κατέγραψαν τις ομάδες και το διαθέσιμο εξοπλισμό. Θα γίνει μια αξιολόγηση από τις αρχές του Λιβάνου και θα καθοριστούν καθήκοντα και τομές ευθύνης έρευνας και διάσωσης στην κάθε ομάδα. Θα τους το ανακοινώσουν αύριο το πρωί και θα ξεκινήσουν να ενεργούν», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι χειριστές των σκύλων επίσης πήγαν στο σημείο της έκρηξης, μετά τη συνάντηση, για να αξιολογήσουν και να δουν τι θα αντιμετωπίσουν αύριο το πρωί .

Ο κ. Κεττής είπε, επιπρόσθετα, ότι όπως τους ανέφερε η αποστολή της ΕΜΑΚ, στο σημείο της έκρηξης υπάρχουν τεράστιες μάζες από σιδηροκατασκευές, μπετόν, και κάποια πλοία που ελλιμενίζονταν, καταστραφήκαν, ανατραπήκαν. «Πολύ καταστροφή. Διάλυση», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να στείλει επιπρόσθετη ομάδα έρευνας και διάσωσης στη Βηρυτό.

Ερωτηθείς αν βγήκαν τα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού, ο κ. Κεττής είπε ότι όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βγήκαν αρνητικοί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έτοιμη να συνδράμει στη Βηρυτό είναι και η Πολιτική Άμυνα, με μέλη της Δύναμης, αν κριθεί αναγκαίο να μεταβεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας