Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απείθαρχοι επιχειρηματίες, δεν συμμορφώνονται με τη χρήση μάσκας-«Βροχή» οι καταγγελίες

  01/08/2020 13:50
Απείθαρχοι επιχειρηματίες, δεν συμμορφώνονται με τη χρήση μάσκας-«Βροχή» οι καταγγελίες

Απείθαρχοι επιχειρηματίες, δεν συμμορφώνονται με τη χρήση μάσκας-«Βροχή» οι καταγγελίες

  01/08/2020 13:50

Περισσότερους από 700 ελέγχους σε υποστατικά σε σχέση με τη τήρηση των προνοιών των διαταγμάτων για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πραγματοποίησε το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία, με τα μέλη της να προχωρούν σε συνολικά 38 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αυτούς τους χώρους είναι υποχρεωτική η μάσκα-Στη λίστα και ο δημόσιος τομέας

Συγκεκριμένα από τις 6π.μ. της Παρασκευής, μέχρι και τις 6π.μ. σήμερα, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν 733 ελέγχους σε όλες τις πόλεις, διενεργώντας συνολικά 38 καταγγελίες σε διάφορα υποστατικά. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναλυτικά ανά επαρχία, η Αστυνομία διενήργησε 137 ελέγχους και 15 καταγγελίες στην επαρχία Λευκωσίας, 203 ελέγχους και 6 καταγγελίες, στη Λεμεσό, 191 ελέγχους και 4 καταγγελίες στην Λάρνακα, 64 ελέγχους και 9 καταγγελίες στην Πάφο, 102 ελέγχους και 4 καταγγελίες στην Αμμόχωστο και 36 ελέγχους, στο διαμέρισμα Μόρφου.

Τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας εισήλθαν, από τα μεσάνυχτα χθες, σε νέα φάση, αφού τέθηκε σε ισχύ το νέο διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σε νέα φάση εισέρχονται και οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την πλήρη εφαρμογή των διαταγμάτων, αφού μετά από σχετικές οδηγίες της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κ. Έ. Γιολίτη και του Αρχηγού της Δύναμης κ. Στ. Παπαθεοδώρου, οι έλεγχοι αυτοίεντατικοποιούνται περαιτέρω. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, με σχετική απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας, έχουν ενισχυθεί οι επαρχιακοί Ουλαμοί Πρόληψης Εγκλημάτων.

Στόχος της εντατικοποίησης των ελέγχων είναι η αποφυγή της εκ νέου εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία. Γι’ αυτό οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι αυστηροί, με τα μέλη της Δύναμης να προχωρούν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Σημειώνεται, ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα δημόσιας υγείας. Η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους και η πειθαρχία προς τις οδηγίες των ειδικών και τα πρωτόκολλα είναι επιβεβλημένη για τη δική μας προστασία, αλλά και των γύρω μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς οι λίγοι τίναξαν στον αέρα τις θυσίες των πολλών-Οι 24 πράξεις ανευθυνότητας
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας