Ένα κοριτσάκι που περίμενε τον βιαστή της να πάει φυλακή για να μιλήσει...

«Καθ' όλη τη διάρκεια του βιασμού η ... έβλεπε το ταβάνι». Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι… Οποιαδήποτε λεπτομέρεια και να γράψεις για υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου παιδιού, είναι περιττή… Η σκέψη και μόνο πως μια αθώα ψυχή γίνεται έρμαιο των αρρωστημένων ορέξεων ενός παιδεραστή, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι περίμενε τον βιαστή της να τελειώσει τις αποτρόπαιες πράξεις του… Βλέποντας το ταβάνι… Πράξεις που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τη ψυχή ενός παιδιού…

Είναι κάποιες φορές που λες αντί να ζητήσουν συγνώμη και να πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους, επιμένουν στην αθωότητα τους και θεωρούν έκδηλα υπερβολική την ποινή που τους επιβλήθηκε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση 16 χρόνια. Τόσα και άλλα τόσα που θα χρειαστεί μια αθώα ψυχή για να το ξεπεράσει. Και θα το ξεπεράσει; Μπορεί να το ξεπεράσει;

Ο καταδικασθείς για το βιασμό της δεκάχρονης άσκησε έφεση, τόσο επί της καταδίκης του, όσο και επί το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε, θέτοντας θέμα αναξιοπιστίας της δεκάχρονης, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα φρικτά έμελλε να ζήσει στα χέρια του σάτυρου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2015. Ο καταδικασθείς ήταν ο σύντροφος της μητέρας της δεκάχρονης, στον οποίο μετέβαινε καθημερινά, αφού ο ίδιος έλεγε, πως ήθελε να γνωρίσει καλύτερα τις δύο κόρες της συντρόφου του.      

Ο κατηγορούμενος, με διάφορες δικαιολογίες, απομόνωνε την δεκάχρονη και προέβαινε σε άσεμνες πράξεις εναντίον της, ενώ την βίασε τρεις φορές. 

Δεν μίλησε για να προστατεύσει τη μητέρα της…  

Η δεκάχρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, ενώπιον του Δικαστηρίου, τα όσα βίωσε στα χέρια του βιαστή της, ενώ ανέφερε πως της έλεγε να μην πει τίποτα στην μητέρα της, γιατί θα έμπαινε φυλακή.

Η δεκάχρονη πίστευε ότι η μητέρα της θα πάει φυλακή και επειδή δεν είχε κάποιο, ούτε τον πατέρα της, έκλαιγε…

Περίπου τρεις μήνες αργότερα, η θεία της δεκάχρονης αντιλήφθηκε πως το κοριτσάκι όταν άκουσε ότι θα πήγαινε στο σπίτι του κατηγορουμένου, δεν ήθελε να πάει. Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι συνέβαινε, μίλησε μαζί της. Τότε η δεκάχρονη της είπε ότι ο κατηγορούμενος την ενοχλούσε. Ακολούθως, η θεία της μικρής, μίλησε με την μητέρα και την γιαγιά της και τους είπε να παρακολουθούν την δεκάχρονη, καθώς κάτι συνέβαινε.

Ανησυχίες είχε και η γιαγιά της και ρωτούσε για τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου. Η μικρή της εγγονή, η αδελφή της δεκάχρονης, δεν της μιλούσε και έβαζε το χέρι της στο στόμα και το έκλεινε. Πράγμα που την ανησύχησε και υποψιάστηκε ότι κάτι συνέβαινε.

Ένα μήνα μετά, η δεκάχρονη ανέφερε στη γιαγιά της ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε άσεμνες πράξεις εναντίον της. 

Άκουσε πως μπήκε φυλακή και μίλησε η δεκάχρονη

Τελικά, όταν η δεκάχρονη άκουσε από τη μητέρα της ότι ο σύντροφος της πήγε φυλακή, αποφάσισε να μιλήσει στη γιαγιά της, ενώ ακόμα και τότε φοβόταν τι θα γινόταν με τη μητέρα της. Της περιέγραψε όλα όσα βίωσε, ενώ είπε στη γιαγιά της να μην αναφέρει τίποτα στη μητέρα της, γιατί θα έμπαινε και αυτή φυλακή.

Καθώς η δεκάχρονη εξιστορούσε στη γιαγιά τα όσα έπραξε σε βάρος της ο σύντροφος της μητέρας της, πήγε στο σπίτι η θεία της. Η γιαγιά της ανέφερε τι της είπε η εγγονή της και η θεία της, μίλησε μετά με τη δεκάχρονη, όπου της επανέλαβε τα όσα αποτροπιαστικά έζησε.

Ακολούθως, θεία και γιαγιά ενημέρωσαν την μητέρα της δεκάχρονης και στη συνέχεια προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Παράλληλα, η δεκάχρονη εξετάστηκε από ψυχολόγο, ο οποίος διαπίστωσε πως η δεκάχρονη «βίωνε αισθήματα άγχους, φόβου και ανασφάλειας που γίνονταν πιο έντονα το βράδυ. Η απειλή από τον κατηγορούμενο, ότι η μητέρα της θα πάει φυλακή, της δημιούργησε έντονο άγχος και φόβο μήπως η απειλή γίνει πραγματικότητα, δεδομένου ότι ήδη ο πατέρας ήταν φυλακή. Το γεγονός ότι ο ένας γονιός ήταν φυλακή, ο φόβος μήπως χάσει και τη μητέρα της ήταν πάρα πολύ έντονος. Η Σ. είχε συναισθήματα φόβου και ντροπής, αλλά και άγχους, που είναι το συναίσθημα που υπάρχει σε σεξουαλική κακοποίηση».

Το Κακουργιοδικείο έκρινε την μαρτυρία της δεκάχρονης αυθόρμητη και απόλυτα ειλικρινής, αναφέροντας πως «η ανήλικη κατέθεσε πραγματικά και ορθά όλα όσα είδε και βίωσε, παρά την ηλικία της και το μηδενικό γνωστικό της πεδίο ως προς τη σεξουαλική συμπεριφορά ενηλίκων».

Ο καταδικασθείς προσέφυγε στο Ανώτατο, το οποίο ωστόσο απέρριψε την έφεση του και επικύρωσε τα 16 χρόνια φυλάκισης που του επιβλήθηκαν από το πρωτόδικο Δικαστήριο.

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου