Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνουν τον Ινδό που κυκλοφορεί ανενόχλητος ενώ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

  29/07/2020 09:17
Ψάχνουν τον Ινδό που κυκλοφορεί ανενόχλητος ενώ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ψάχνουν τον Ινδό που κυκλοφορεί ανενόχλητος ενώ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

  29/07/2020 09:17
Την ώρα που η Κύπρος, βρίσκεται υπό το φόβο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας, την ώρα που αρμόδιες Υπηρεσίες δεν σταματούν τις απανωτές εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων, αυξάνονται και τα κρούσματα απειθαρχίας που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
 

Η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει Ινδό, μόνιμο κάτοικο, Κύπρου ο οποίος διαγνώστηκε χθες ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Είχε διαγνωστεί στο ΤΑΕΠ Λεμεσού, αλλά τα στοιχεία επικοινωνίας που έδωσε ήταν ψεύτικα. Μόλις διαπιστώθηκε αυτό, στην ομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης σήμανε συναγερμός και με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία που άρχισε να αναζητεί τον αλλοδαπό.

Οργή έχει προκαλέσει και το γεγονός, ότι άλλο κρούσμα, που έφτασε από τις ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου, δεν παρέμεινε για αυτοπεριορισμό ως όφειλε για 14 ημέρες και έκανε βόλτες στη Λεμεσό με φίλους της. Χτες η ίδια, που είναι Κύπρια υπήκοος μαζί με τη συγκάτοικό της παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού, υποβλήθηκαν σε τεστ και διαγνώστηκαν ως θετικές.

Τα κρούσματα απειθαρχίας, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό αφού ένα μέρος της διασποράς που παρατηρείται σε κάποιες περιοχές, οφείλεται σε τέτοιες συμπεριφορές. Το Υπουργείο Υγείας, προτίθεται να καταστήσει σαφές πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές, όπως και κρούσματα απειθαρχίας σε χώρους εστίασης. Ήδη η Αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ενώ μπήκε λουκέτο και σε τρία υποστατικά.
 
Υπενθυμίζεται πως όσοι επιστρέφουν από χώρες της κατηγορίας Γ, θα πρέπει να παραμένουν υπό περιορισμό για 14 ημέρες. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας