Τους στόχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Αστυνομία ανέλυσε η Γιολίτη

Εγκαινιάζεται από σήμερα ο κύκλος κοινών επισκέψεων / συναντήσεων της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κας Έμιλυς Γιολίτη και του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, στις Επαρχιακές Διευθύνσεις, Τμήματα, Μονάδες και Υπηρεσίες της Αστυνομίας.
 
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Αξιωματικούς και άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας, η Έντιμη Υπουργός παρέθεσε τους στόχους που έθεσε το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται, οι οποίοι πηγάζουν από το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ως κύριες προτεραιότητες έθεσε την ασφάλεια των πολιτών, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις βασικές ελευθερίες και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η κα Γιολίτη «θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής εγκλήματος που ταλανίζει την σημερινή κοινωνία μας, όπως είναι τα ναρκωτικά, οι οδικές συγκρούσεις, η εμπορία προσώπων, αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος των παιδιών όπως είναι η παιδική πορνογραφία αλλά και κάθε μορφής κακοποίησης παιδιού, η τρομοκρατία, η παράτυπη μετανάστευση, και γενικά η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού εγκλήματος, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου».
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε αρχικά στους στόχους και προτεραιότητες της Ηγεσίας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση. Απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΔΕ Λευκωσίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν και σημείωσε ότι, «με τη συνεργασία όλων και του Υπουργείου θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά, ούτως ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών προς τον πολίτη».
 
Της συνάντησης προηγήθηκε επιθεώρηση παράταξης των μελών της ΑΔΕ Λευκωσίας, από την Υπουργό.
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας