Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο κινητοποίησε την Πυροσβεστική

  27/07/2020 17:24
Δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο κινητοποίησε την Πυροσβεστική

Δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο κινητοποίησε την Πυροσβεστική

  27/07/2020 17:24
Την ώρα που τα μέλη πυρόσβεσης δίνουν μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται παρά το χωριό Αμαργέτη, στην Επαρχία Πάφου, νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε στο χωριό Γιόλου. 
 
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, για την πυρκαγιά ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστική οχήματα, ενώ είχαν δοθεί οδηγίες στα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα να προχωρήσουν με ρίψεις νερού στην περιοχή μέχρι την άφιξη των επίγειων δυνάμεων.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα, πριν προλάβει να επεκταθεί. 

Κόκκινος συναγερμός από το Τμήμα Δασών

Ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει αύριο σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού», αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.
 
Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.
Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας