Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στην Αστυνομία ο Δημητρίου, συνδέει τους χειρισμούς των υποθέσεων Καλλιτσιώνη-Γκάρυ

  22/07/2020 13:51
Απαντά στην Αστυνομία ο Δημητρίου, συνδέει τους χειρισμούς των υποθέσεων Καλλιτσιώνη-Γκάρυ

Απαντά στην Αστυνομία ο Δημητρίου, συνδέει τους χειρισμούς των υποθέσεων Καλλιτσιώνη-Γκάρυ

  22/07/2020 13:51
Συνέχεια στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, που απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές του δικηγόρου των δύο προσώπων, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, δίνει με νέα ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου.
 
Ο κ. Δημητρίου, αφού αφέθηκαν οι πελάτες του ελεύθεροι, καθώς η Νομική Υπηρεσία έκρινε πως το μαρτυρικό υλικό εναντίον τους ήταν ανεπαρκές, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για επιμονή στη δίωξή τους, ενώ άφησε αιχμές εναντίον ανακριτών.
 
 
Σε απάντησή της, η Αστυνομία, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δικηγόρου, αναφέροντας πως συνελήφθησαν μετά από σχετική μαρτυρία και στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

Ο δικηγόρος των δύο, Αντώνης Δημητρίου, σε νέα του ανακοίνωση απαντά στην Αστυνομία, ενώ συνδέει την υπόθεση με τις ενέργειες των Αρχών και τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, σε σχέση με τη δολοφονία του Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, που διαπράχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018 στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας.
 
 Στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος αναφέρει πως «τα γραφεία μας δεν προτίθενται να υπεισέλθουν σε δημόσια διαλογική συζήτηση με την Αστυνομία. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση μας για το όλο θέμα.
 
Ο λόγος που προβήκαμε στις δηλώσεις ημ. 21/07/2020, είναι γιατί ως λειτουργοί της δικαιοσύνης, οφείλουμε να θέτουμε και δημόσια κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς για τον χειρισμό σοβαρών υποθέσεων.
 
Θεωρούμε ότι γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση. Και τούτο διότι, το ίδιο συνέβηκε προ διετίας όπου τα γραφεία μας εκπροσωπούσαν τους υπόπτους σε διερευνώμενη υπόθεση φόνου, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθέντας Παναγιώτης Καλλιτσίωνης και ενήργησαν όπως και στην πρόσφατη υπόθεση, με σθένος υπερασπιζόμενοι τους υπόπτους και η υπόθεση είχε την ίδια κατάληξη, δηλαδή την μη καταχώρηση κατηγορητηρίου. Και σε εκείνη την υπόθεση, την οποία εκ μέρους της Αστυνομίας χειρίστηκε ο ίδιος Αστυνομικός και δη υπεύθυνος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στιγματίστηκαν τέσσερεις άνθρωποι ενώ δεν υπήρχε ίχνος μαρτυρίας και στοιχείων προς τούτο.  Που σημαίνει ότι, επαναλαμβανόμενα γεγονότα παύουν πλέον να είναι σύμπτωση.
 
Ως εκ τούτου, η κριτική μας έγινε με απώτερο σκοπό να είναι εποικοδομητική και ως τέτοια θα έπρεπε να αξιολογηθεί και όχι να θέτει σε άμυνα το σύνολο του αστυνομικού σώματος, το οποίο σεβόμαστε πλήρως και για το οποίο νοιαζόμαστε καθότι, μια αξιόλογη αστυνομική δύναμη είναι αυτή που προστατεύει και την κοινωνία και τα παιδιά μας.
 
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε, παρόλο που έχουμε δεκάδες άλλα παραδείγματα να δώσουμε, αφού σκοπός μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Πολιτείας, της Αστυνομίας, αλλά και όλων μας. Προσδοκούμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας