Απαντά στην Αστυνομία ο Δημητρίου, συνδέει τους χειρισμούς των υποθέσεων Καλλιτσιώνη-Γκάρυ

Συνέχεια στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, που απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές του δικηγόρου των δύο προσώπων, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, δίνει με νέα ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου.
 
Ο κ. Δημητρίου, αφού αφέθηκαν οι πελάτες του ελεύθεροι, καθώς η Νομική Υπηρεσία έκρινε πως το μαρτυρικό υλικό εναντίον τους ήταν ανεπαρκές, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για επιμονή στη δίωξή τους, ενώ άφησε αιχμές εναντίον ανακριτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά από το δικηγόρο των δύο που συνελήφθησαν για τον φόνο Καλλιτσιώνη
 
Σε απάντησή της, η Αστυνομία, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δικηγόρου, αναφέροντας πως συνελήφθησαν μετά από σχετική μαρτυρία και στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

Ο δικηγόρος των δύο, Αντώνης Δημητρίου, σε νέα του ανακοίνωση απαντά στην Αστυνομία, ενώ συνδέει την υπόθεση με τις ενέργειες των Αρχών και τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, σε σχέση με τη δολοφονία του Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, που διαπράχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018 στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας.
 
 Στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος αναφέρει πως «τα γραφεία μας δεν προτίθενται να υπεισέλθουν σε δημόσια διαλογική συζήτηση με την Αστυνομία. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση μας για το όλο θέμα.
 
Ο λόγος που προβήκαμε στις δηλώσεις ημ. 21/07/2020, είναι γιατί ως λειτουργοί της δικαιοσύνης, οφείλουμε να θέτουμε και δημόσια κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς για τον χειρισμό σοβαρών υποθέσεων.
 
Θεωρούμε ότι γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση. Και τούτο διότι, το ίδιο συνέβηκε προ διετίας όπου τα γραφεία μας εκπροσωπούσαν τους υπόπτους σε διερευνώμενη υπόθεση φόνου, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθέντας Παναγιώτης Καλλιτσίωνης και ενήργησαν όπως και στην πρόσφατη υπόθεση, με σθένος υπερασπιζόμενοι τους υπόπτους και η υπόθεση είχε την ίδια κατάληξη, δηλαδή την μη καταχώρηση κατηγορητηρίου. Και σε εκείνη την υπόθεση, την οποία εκ μέρους της Αστυνομίας χειρίστηκε ο ίδιος Αστυνομικός και δη υπεύθυνος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στιγματίστηκαν τέσσερεις άνθρωποι ενώ δεν υπήρχε ίχνος μαρτυρίας και στοιχείων προς τούτο.  Που σημαίνει ότι, επαναλαμβανόμενα γεγονότα παύουν πλέον να είναι σύμπτωση.
 
Ως εκ τούτου, η κριτική μας έγινε με απώτερο σκοπό να είναι εποικοδομητική και ως τέτοια θα έπρεπε να αξιολογηθεί και όχι να θέτει σε άμυνα το σύνολο του αστυνομικού σώματος, το οποίο σεβόμαστε πλήρως και για το οποίο νοιαζόμαστε καθότι, μια αξιόλογη αστυνομική δύναμη είναι αυτή που προστατεύει και την κοινωνία και τα παιδιά μας.
 
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε, παρόλο που έχουμε δεκάδες άλλα παραδείγματα να δώσουμε, αφού σκοπός μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Πολιτείας, της Αστυνομίας, αλλά και όλων μας. Προσδοκούμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας».
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών