Παρασκευή 22 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

  21/07/2020 19:44
Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

  21/07/2020 19:44
Απάντηση στην ανακοίνωση του δικηγόρου των δύο υπόπτων, για την υπόθεση δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνος, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, εξέδωσε η Αστυνομία.
 
Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, αναφέρει ότι «η  Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Αντώνη Δημήτριου, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, η οποία αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, όπου ένας συμπολίτης μας έχει δολοφονηθεί. Οι ανακριτές κλήθηκαν να διερευνήσουν και να εξιχνιάσουν αυτό το σοβαρό έγκλημα, εξασφαλίζοντας μαρτυρίες και εξετάζοντας τεκμήρια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά από το δικηγόρο των δύο που συνελήφθησαν για τον φόνο Καλλιτσιώνη
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον των δύο υπόπτων προσώπων, όπου και εναντίον τους είχαν εξασφαλιστεί, αρχικά δικαστικά εντάλματα σύλληψης και στη συνέχεια δύο διατάγματα προφυλάκισης διάρκειας 8 και 4 ημερών αντίστοιχα, βάσει των μαρτυριών που κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
«Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού το οποίο έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, δια χειρός του ανακριτή της υπόθεσης, στη Νομική Υπηρεσία, όπως είναι και η συνήθης διαδικασία, για οδηγίες και καθοδήγηση για τον παραπέρα χειρισμό της. Από τη μελέτη του φακέλου, δόθηκαν οδηγίες, όπως η υπόθεση στο παρόν στάδιο μην καταχωρηθεί και συνεχιστούν οι εξετάσεις. Όσον αφορά τους δύο υπόπτους, αφέθηκαν ελεύθεροι, εφόσον τα διατάγματα προφυλάκισης τους ολοκληρώθηκαν σήμερα».
 
Τονίζεται ότι, η διερεύνηση των υποθέσεων, γίνεται πάντοτε με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό, με απώτερο στόχο τη συλλογή μαρτυρίας, όπου θα καταδεικνύει ή όχι την εμπλοκή οποιωνδήποτε προσώπων. «Οι ενέργειες της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, έγιναν πάντοτε στη βάση του μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο διερεύνησής της». 
 
Τέλος επισημαίνεται, «ότι η διερεύνηση μιας υπόθεσης είναι συλλογική δουλειά που γίνεται από τους ανακριτές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούνται συγκεκριμένα μέλη που λαμβάνουν μέρος στις ανακρίσεις, με οποιονδήποτε τρόπο».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας