Ζωή με τον θάνατό της χαρίζει σε συνανθρώπους μας η 19χρονη Μαριλένα

Ζωή με το θάνατό της, δίνει η άτυχη Μαριλένα Περικλέους, η οποία «έσβησε» εννέα μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Λεμεσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θλίψη… Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 19χρονη Μαριλένα που τραυματίστηκε σε τροχαίο
 
Η οικογένεια της 19χρονης, με το άκουσμα της είδησης ότι ήταν μηδαμινές οι πιθανότητες να επανέλθει η Μαριλένα, αποφάσισε όπως προβεί σε μία πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς… Να δωρίσει τα όργανα της νεαρής.
 
Μετά την απόφαση της οικογένειας, οι αρμόδιοι προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έκριναν ότι τα όργανα που μπορούν να δοθούν για μεταμόσχευση είναι το ήπαρ και οι δύο νεφροί.
 
Όπως δήλωσε στον REPORTER η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η διαδικασία ξεκίνησε στις 5:00 το πρωί και το ήπαρ της άτυχης Μαριλένας, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για να γίνει μεταμόσχευση. Οι δύο νεφροί θα γίνουν μεταμόσχευση σε ασθενείς στην Κύπρο.
 
«Ο υπουργός Υγείας και γενικότερα το Υπουργείο, θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για αυτή τη μεγάλη πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς. Είναι μία μεγάλη απόφαση να δίνεις εσύ τα όργανα του παιδιού σου, 19 ετών, για να μπορέσουν να ζήσουν τρεις συνάνθρωποι μας», κατέληξε η κ. Γιαννάκη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφοδρότατη η σύγκρουση οχημάτων νεαρών στη Λεμεσό-Κρίσιμες ώρες για την 19χρονη
 
Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11.50 το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιουλίου, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όπου αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 20χρονος, με συνεπιβάτες τις δύο 19χρονες, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος.
 
Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες στα δύο οχήματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για ιατρικές εξετάσεις.
 
Η άτυχη Μαριλένα υπέστη βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υπαραχνοειδή αιμορραγία, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, ρήξη πνεύμονα, σπλήνας και διαφράγματος και αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία. Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονη μετά από σοβαρό τροχαίο-Άλλοι τρεις τραυματίες
 
Από την σφοδρότατη σύγκρουση τρυματίστηκε ακόμη μία 19χρονη, με την κατάσταση της υγείας να κρινόταν  σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου. Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάταγμα στον αριστερό μηρό και κάταγμα στην λεκάνη. 
 
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά και οι 20χρονος και 21χρονος, οι οποίοι έτυχαν των πρώτων βοηθειών και έλαβαν εξιτήριο.
 
Η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)