Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τα νέα δεδομένα στη δολοφονία Καλλιτσιώτη-Γρίφος χωρίς… DNA

  18/07/2020 17:44
Τα νέα δεδομένα στη δολοφονία Καλλιτσιώτη-Γρίφος χωρίς… DNA

Τα νέα δεδομένα στη δολοφονία Καλλιτσιώτη-Γρίφος χωρίς… DNA

  18/07/2020 17:44
Συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και να αξιολογούν μαρτυρίες, σε μία προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος, οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως Βαλεντίνος, η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια, όπου οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι.
 
Οι δύο ύποπτοι, 29 και 40 ετών, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για άλλες τέσσερις μέρες, αφού η Αστυνομία ανέφερε πως υπολείπεται ανακριτικό έργο.
 
Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι ο Καλλιτσιώνης, σύμφωνα με μαρτυρία που έχουν ενώπιον τους, δεχόταν απειλές από τους δύο υπόπτους, καθώς και από ακόμη ένα πρόσωπο. Η υπεράσπιση των υπόπτων επικεντρώθηκε στο εάν υπάρχει επιστημονική μαρτυρία που να συνδέει τους δύο με την σκηνή του εγκλήματος.
 
Αντώνης Δημητρίου (δικηγόρος):
- Κύριε μάρτυρα, εντοπίσατε στη σκηνή του φόνου τρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου, σωστα; Συνδέθηκαν επιστημονικά με τους ύποπτους;
Υπ/μος ΤΑΕ Αμμοχώστου Πανίκος Δρουσιώτης:
-Όχι.
Α.Δ: Έχετε εντοπίσει dna είτε αποτυπώματα αυτών των ανθρώπων στη σκηνή;
Π.Δ: Όχι.
Α.Δ: Γίνεται πολύς λόγος για αποτυπώματα παπουτσιών που εντοπίστηκαν στη σκηνή.
Π.Δ: Μάλιστα αλλά δεν είναι πλήρη.
Α.Δ: Ταυτίζονται καθ' οποιονδήποτε τρόπο με τους ύποπτους;
Π.Δ: Όχι.
Α.Δ: Έχετε παραλάβει τα αποτελέσματα για τα τέστ πυρίτιδας; Έχετε εντοπίσει ίχνη από υπολείμματα εκπυρσοκρότησης πυροβόλου όπλου (GSR);
Π.Δ: Όχι δεν έχουν εντοπιστεί.
Α.Δ: Πήρατε κατάθεση από κάποιον "Χάμπουργκερ";
Π.Δ: Μάλιστα, ο μηχανικός ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η μοτοσικλέτα είχε πρόβλημα, προσπάθησε να την επιδιορθώσει αλλά δεν επιδιορθωνόταν.
Α.Δ: Έχετε εντοπίσει ίνχη στους ύποπτους;
Π.Δ: Τα αποτελέσματα για τα χέρια και τα κράνη, ήταν αρνητικά. Αναμένουμε αποτελέσματα άλλων τεκμηρίων που κατασχέθηκαν σε άλλη έρευνα.
Α.Δ: Κύριε μάρτυρα συμφωνούμε ότι τα ίχνη εκπυρσοκρότησης πυροβόλου όπλου παραμένουν;
Π.Δ: Παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα πέντε-οκτώ ώρες και σε αντικείμενα κάποιες μέρες, ανάλογα με τη φύλαξη τους.
Α.Δ: Ελέγξατε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων; Εντοπίστηκε κάτι το επιλήψιμο;
Π.Δ: Μάλιστα. Δεν βρήκαμε κάτι το ύποπτο.
Α.Δ: Εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στη μοτοσικλέτα;
Π.Δ: Όχι δεν έχουν εντοπιστεί.
Α.Δ: Όσον αφορά τη μοτοσικλέτα. Πήρατε κατάθεση από τον ιδιοκτήτη ο οποιός σας ανέφερε ότι μεταβιβάστηκε κατά λάθος στον 1ο ύποπτο;
Π.Δ: Ναί εκ λάθους μεταβιβάστηκε στον 1ο ύποπτο.  
 
Στο μεταξύ, οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθησαν μετά από αξιολόγηση βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις, ότι, δηλαδή, κατά τη διάπραξη της δολοφονίας βρίσκονταν στην οικία του 40χρονου και ενημερώθηκαν σχετικά από φίλο τους, τον οποίο επισκέφθηκαν μετά το τηλεφώνημα.
 
Οι υποψίες της Αστυνομίας στράφηκαν εναντίον των δύο και, αφού εντόπισαν κάμερα ασφαλείας από γειτονικό σπίτι του 40χρονου στις Βρυσούλες, διαπίστωσαν δύο πρόσωπα που φορούσαν κράνη να αποχωρούν από την οικία περίπου δύο ώρες πριν τη δολοφονία και να επιστρέφουν μία ώρα μετά. Ωστόσο στο βίντεο δεν διακρίνονται τα πρόσωπα, καθώς έφεραν κράνη, και η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για τους δύο υπόπτους.
 
Σε ό,τι αφορά την μοτοσικλέτα, εντοπίστηκε πέντε μέρες μετά σε μηχανουργείο στη Λάρνακα, όπου την είχε μεταφέρει ο 40χρονος για σέρβις και αλλαγή ελαστικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας