Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στα χέρια των Αρχών ο «εγκέφαλος» για την απαγωγή Zaidan και το κύκλωμα crystal

  17/07/2020 15:48
Στα χέρια των Αρχών ο «εγκέφαλος» για την απαγωγή Zaidan και το κύκλωμα crystal

Στα χέρια των Αρχών ο «εγκέφαλος» για την απαγωγή Zaidan και το κύκλωμα crystal

  17/07/2020 15:48
Χειροπέδες στον καταζητούμενο Mohammed Shafeeq Mohammed Mohammed, 30 ετών από το Ιράκ, φόρεσε η Αστυνομία, εναντίον του οποίου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, το ένα για το κύκλωμα παραγωγής crystal στη Λεμεσό και το άλλο για την υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνου του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan.
 
 
Μετά από σχετική πληροφορία, ότι ο καταζητούμενος βρισκόταν σε χωριό στη Λεμεσό, η ΥΚΑΝ έφθασε στα ίχνη του και του πέρασε χειροπέδες, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 29χρονος φέρεται ως ο καθοδηγητής του κυκλώματος crystal, το οποίο ξηλώθηκε μετά από σχετικές έρευνες σε αποθήκη στη Λεμεσό, έπειτα από τις οποίες συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα. 
 
Σε ότι αφορά την υπόθεση του Ζaidan, η Αστυνομία εκτιμά ότι κίνητρο για την απαγωγή και εξαφάνιση του 31χρονου, ο οποίος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και ναρκωτικών, είναι οι οικονομικές διαφορές και η διακίνηση ναρκωτικών.

Οι Αρχές, όπως είχε αναφερθεί στο Δικαστήριο, κατέχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εξαφάνιση του 31χρονου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, κάτι που ενισχύεται και από μήνυμα που είχε στείλει ο 30χρονος ύποπτος σε φίλη του ελλείποντα και στο οποίο της ζητούσε να σταματήσει να τον ψάχνει γιατί  ο φίλος της "είναι με τους αγγέλους" και πως "ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τον φόνο του Zaidan στο κύκλωμα crystal-Ο συνδετικός κρίκος και τα στοιχεία

«Σημαντική επιτυχία»

Ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Αστυνομία τη σύλληψη του 29χρονου καταζητούμενου, στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρών υποθέσεων, δήλωσε εκ νέου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης.
 
Όπως είπε κ. Σεργίδης, η σύλληψη του 29χρονου αναμένεται να ρίξει φως στις υποθέσεις για τις οποίες καταζητείτο, δηλαδή τη λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την εξαφάνιση του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan.
 
Όπως διαπιστώθηκε, εκτός του 29χρονου, στο όχημα βρισκόταν συνοδηγός και μια γυναίκα η οποία επίσης συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση, ενώ αναμένεται να κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούν την παροχή ασύλου και βοήθειας σε καταζητούμενο πρόσωπο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας