Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι δύο για το φόνο Καλλιτσιώνη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγούνται εκ νέου οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση για την δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», ο οποίος εκτελέστηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια, εκεί όπου παραμόνευαν οι δράστες για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου, που έφερε το όνομα του.   

Οι δύο ύποπτοι, 29 και 40 ετών, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να αρνούνται ανάμιξη στην υπόθεση, αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, ωστόσο κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους για μερικές ακόμη μέρες, ώστε να συμπληρωθούν τα τελευταία κομμάτια του παζλ, προτού καταχωρήσουν την υπόθεση, μετά την εκπνοή του νέου διατάγματος.  
 
H Αστυνομία, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να κατηγορήσει τους δύο υπόπτους για φόνο εκ προμελέτης, αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα «σκοτεινά» σημεία στις κάμερες, το ελλιπές τετράωρο και οι άλυτοι γρίφοι

Κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, οι δύο ύποπτοι πέρασαν από νέα ανάκριση, κατά την οποία αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, εμμένοντας στους αρχικούς τους ισχυρισμούς, ότι δηλαδή κατά τη διάπραξη του φόνου βρίσκονταν στο σπίτι του 40χρονου και ότι πληροφορήθηκαν για τη δολοφονία του θύματος λίγα λεπτά αργότερα, από φιλικό πρόσωπο, στο οποίο μετέβησαν στην οικία του στην Αγία Νάπα, αμέσως μετά το τηλεφώνημα. Σημειώνεται πως οι δύο ύποπτοι διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις με τον Καλλιτσιώνη. 

Οι Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, μετά την αξιολόγηση βίντεο που εξασφάλισαν στις 29 Ιουνίου, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Καλλιτσιώνη, από κλειστό κύκλωμα οικίας στις Βρυσούλλες, η οποία γειτνιάζει με την οικία του 40χρονου.
 
Κατά την αξιολόγηση του βίντεο, οι ανακριτές διαπίστωσαν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς των υπόπτων, εναντίον των οποίων έστρεψαν τις υποψίες τους μετά τη διάπραξη του φόνου, αφού ισχυρίστηκαν πως βρίσκονταν στην οικία του 40χρονου, ενώ από τη κάμερες φαίνεται πως απουσίαζαν και επέστρεψαν περίπου μια ώρα μετά το έγκλημα. Μάλιστα, από τη κάμερα φαίνεται να αποχώρησαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στις 20:20 (σ.σ ο φόνος διαπράχθηκε στις 23:09) και επέστρεψαν πεζοί. Περίπου 20 λεπτά μετά αποχώρησαν ξανά με το όχημα του 29χρονου υπόπτου, ενώ ισχυρίστηκαν πως είχαν αποχωρήσει στις 23:30, μετά το τηλεφώνημα του φίλου τους, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη δολοφονία του «Βαλεντίνου». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το CCTV που έφερε συλλήψεις για τη δολοφονία Καλλιτσιώνη-Όσα καταγράφονται
 
Από τις περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν, η μοτοσικλέτα του 40χρονου, της οποίας ήταν οδηγός και ο 29χρονος συνοδηγός, μεταφέρθηκε από τον πρώτο ύποπτο σε μηχανουργείο στη Λάρνακα, η οποία και εντοπίστηκε πέντε μέρες μετά τη δολοφονία. 

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως η μοτοσικλέτα παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε και πως την είχε δανειστεί από φίλο του, ωστόσο από έρευνες διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης και πως από τις 11/6/2020 η μοτοσικλέτα δηλώθηκε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένη. 

Μέλη του εγκληματολογικού εργαστηρίου σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου διενήργησαν δειγματοληπτικό αποτύπωμα πέλματος του μπροστινού και του πισινού τροχού της μοτοσικλέτας, από την οποία λήφθηκαν επίσης δειγματοληψίες για ανάλυση υπολειμμάτων πυροβολισμού (GSR) και για απομόνωση γενετικού υλικού.

Στη συνέχεια τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας τεκμήριο, τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού, οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικού τύπου ελαστικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές