Συμπληρώνουν το παζλ και στέλνουν στο εδώλιο τους δύο για το φόνο Καλλιτσιώνη

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», εναντίον του οποίου εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια, συμπληρώνει η Αστυνομία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν πως έχουν «δεμένους» τον 29χρονο και τον 40χρονο με τη δολοφονία του 29χρονου και αφού ολοκληρώσουν τις εξετάσεις, είναι έτοιμοι να τους παραπέμψουν σε δίκη και να τους οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης.  
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την ερχόμενη Παρασκευή, όποτε και εκπνέει το διάταγμα προσωποκράτησης των υπόπτων, οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Αμμοχώστου, είτε για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, είτε για να παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου. Κάτι το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, αφού αξιολογηθούν εκ νέου τα δεδομένα.

Σε περίπτωση, που ανανεωθεί η κράτηση τους, το ΤΑΕ Αμμοχώστου, αφού ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο, τότε θα προχωρήσει με καταχώρηση της υπόθεσης, αμέσως μετά την εκπνοή του νέου διατάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα «σκοτεινά» σημεία στις κάμερες, το ελλιπές τετράωρο και οι άλυτοι γρίφοι

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία θεωρεί πως έχει στα χέρια της στοιχεία που βαραίνουν τους δύο ύποπτους, αυτοί συνεχίζουν να αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και εμμένουν στη θέση τους, πως κατά τη διάπραξη του φόνου βρίσκονταν στο σπίτι του 40χρονου και ότι πληροφορήθηκαν για τη δολοφονία του θύματος λίγα λεπτά αργότερα, από φιλικό πρόσωπο, στο οποίο μετέβησαν στην οικία του στην Αγία Νάπα, αμέσως μετά το τηλεφώνημα.

Οι Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, μετά την αξιολόγηση βίντεο που εξασφάλισαν στις 29 Ιουνίου, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Καλλιτσιώνη, από κλειστό κύκλωμα οικίας στις Βρυσούλλες, η οποία γειτνιάζει με την οικία του 40χρονου.

Όπως καταγράφηκε στο βίντεο, στις 20:20, το βράδυ του φόνου, ο 29χρονος ύποπτος στάθμευσε το αυτοκίνητο του έξω από την οικία του 40χρονου και ακολούθως παρέλαβε από τον χώρο αποσκευών μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος κατευθυνόμενος προς το γκαράζ της οικίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το CCTV που έφερε συλλήψεις για τη δολοφονία Καλλιτσιώνη-Όσα καταγράφονται

Ακολούθως, στις 21:25, καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα της οικίας, δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κράνος να εξέρχονται από την οικία του 40χρονου υπόπτου και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αποχωρούν από την οικία. Από τον σωματότυπο των δύο, η Αστυνομία θεωρεί πως ο οδηγός ήταν ο 40χρονος, ενώ ο συνοδηγός ο 29χρονος.  

Στις 00:09 οι δύο ύποπτοι, αν και ισχυρίστηκαν πως κατά τη διάπραξη του εγκλήματος βρίσκονταν στην οικία του 40χρνου, εντοπίστηκαν να επιστρέφουν στην κατοικία πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη, ενώ στις 00:25, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 29χρονου και αποχώρησαν από την περιοχή.
 
Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την μοτοσικλέτα, αυτή εντοπίστηκε σε μηχανουργείο στη Λάρνακα, κατ’ υπόδειξη του 40χρονου, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες, είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε πως την είχε δανειστεί πρόσφατα από φίλο του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως η μοτοσικλέτα παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Ανέφερε ακόμα ότι είχε μεταφέρει την μοτοσικλέτα για επιδιόρθωση μια εβδομάδα προηγουμένως, για σέρβις και αλλαγή ελαστικών.

Μέλη του εγκληματολογικού εργαστηρίου σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου διενήργησαν δειγματοληπτικό αποτύπωμα πέλματος του μπροστινού και του πισινού τροχού της μοτοσικλέτας, από την οποία λήφθηκαν επίσης δειγματοληψίες για ανάλυση υπολειμμάτων πυροβολισμού (GSR) και για απομόνωση γενετικού υλικού.

Στη συνέχεια τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας τεκμήριο, τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού, οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικού τύπου ελαστικά.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Καλλιτσιώνης πυροβολήθηκε τρεις φορές από ανοιχτό χώρο, στο πίσω μέρος της κατοικίας του στην ανατολική πλευρά, από απόσταση 17 μέτρων, εκεί όπου κρυβόταν, πίσω από φούρνο, ο εκτελεστής που γνώριζε τις κινήσεις του θύματος και του είχε στήσει καρτέρι.  

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές