Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλη μια τραγωδία... Νεκρός ο Ε/κ που καταπλακώθηκε από 1,5 τόνο ξύλα στη Λεμεσό

  14/07/2020 11:14
Άλλη μια τραγωδία... Νεκρός ο Ε/κ που καταπλακώθηκε από 1,5 τόνο ξύλα στη Λεμεσό

Άλλη μια τραγωδία... Νεκρός ο Ε/κ που καταπλακώθηκε από 1,5 τόνο ξύλα στη Λεμεσό

  14/07/2020 11:14
Άλλη μια τραγωδία, η τρίτη μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, γράφτηκε το πρωί στη Λεμεσό, μετά από εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να στοιχίσει τη ζωή στον 65χρονο Ελληνοκύπριο, Λούκα Μοσφίλη.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος 65χρονος ενώ βρισκόταν σε αποθήκη και εκτελούσε εργασίες, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, καταπλακώθηκε από σορούς ξύλων, συνολικού βάρους 1,5 τόνου.
 
Ο άτυχος 65χρονος απεγκλωβίστηκε από άλλο πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στο σημείο έσπευσαν και μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για εξετάσεις.
 
Ο προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται στα πρώτα στάδια, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες, διαφαίνεται ότι το ατύχημα έγινε κατά την εκφόρτωση δεσμίδων ξυλείας από εμπορευματοκιβώτιο. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Κύπρου εντός του εμπορευματοκιβωτίου υπήρχαν 21 δεσμίδες ξυλείας «οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία επίσης όρθια στο πλάι».

Ενώ γινόταν προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος εκφόρτωσης και των υπόλοιπων δεσμίδων, συνέχισε, υποχώρησαν δυο από τις τρεις που βρίσκονταν σε όρθια θέση στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου, συνολικού βάρους περίπου 1500 κιλών, με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν τον άτυχο 65χρονο.
 
«Τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είναι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει οι εμπλεκόμενοι να εκτιμούν ορθά τους κινδύνους.
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «ήταν μία συγκυρία και του τρόπου στοιβασίας αλλά και του ότι δεν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας