Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νεκρός ο οδηγός λεωφορείου, καταπλακώθηκε προσπαθώντας να το ακινητοποιήσει

  13/07/2020 13:14
Νεκρός ο οδηγός λεωφορείου, καταπλακώθηκε προσπαθώντας να το ακινητοποιήσει

Νεκρός ο οδηγός λεωφορείου, καταπλακώθηκε προσπαθώντας να το ακινητοποιήσει

  13/07/2020 13:14
Οδηγός του λεωφορείου ήταν ο άντρας που εγκλωβίστηκε κάτω από αυτό, με την Αστυνομία να διερευνά τις συνθήκες του νέου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην Μακεδονίτισσα, απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο, στην στάση των λεωφορείων.
 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο οδηγός είχε σταθμεύσει το λεωφορείο και εξήλθε από αυτό. Ωστόσο, φαίνεται να μην είχε γίνει η ρύθμιση του χειρόφρενου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να αρχίσει να κινείται και να παρασύρει τον οδηγό, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν πεζός, ενώ μόλις το αντιλήφθηκε προσπάθησε να το ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.
Ο άτυχος 52χρονος, εγκλωβίστηκε κάτω από το λεωφορείο και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Στο σημείο για εξετάσεις έσπευσε η Αστυνομία, η οποία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Σε δηλώσεις το ο Βοηθός Υπεύθυνος της Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, ανέφερε πως διερευνάται ο λόγος που το χειρόφρενο ήταν κατεβασμένο, ενώ θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Όπως είπε, «ο άτυχος οδηγός καταπλακώθηκε από το λεωφορείο, στην προσπάθεια του να ανακόψει την πορεία του λεωφορείου, ενώ σε αυτό δεν υπήρχαν επιβάτες».  
 
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της εταιρείας των λεωφορείων, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, ενώ όπως είπε, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, η εταιρεία θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας