Παρασκευή 7 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Ξέχασαν» τον Στυλιανό, παρέμειναν σε αδράνεια-Ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις

  09/07/2020 06:47
 «Ξέχασαν» τον Στυλιανό, παρέμειναν σε αδράνεια-Ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις

«Ξέχασαν» τον Στυλιανό, παρέμειναν σε αδράνεια-Ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις

  09/07/2020 06:47

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από την υπόθεση του βρέφους, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, κακοποιείτο από τους γονείς του, οι οποίοι αναμένεται να κατηγορηθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, συγκλονιστικά… Ένα βρέφος, μόλις 19 μηνών, κακοποιείτο εδώ και αρκετό καιρό, από τους ανθρώπους που το έφεραν στη ζωή. Ένα βρέφος, εδώ και αρκετό καιρό, παρέμεινε απροστάτευτο από αυτούς που έπρεπε να το προστατεύσουν. Αρκετοί φαίνεται πως γνώριζαν… Κάποιοι επικοινώνησαν με αρμόδιες υπηρεσίες, μα οι καταγγελίες, όπως προκύπτει, παρέμειναν εκεί για πάνω από ένα μήνα…

Ποιος έπρεπε να διερευνήσει; Ποιος και με ποιο τρόπο διερεύνησε τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για βία στην οικογένεια; Ποιες ενέργειες έγιναν εκ μέρους των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας; Γιατί το βρέφος δεν εξετάστηκε από λειτουργούς πριν από ένα μήνα; Εάν δεν προέκυπτε η υπόθεση επίθεσης και η μητέρα δεν καλείτο στην Αστυνομία και δεν είχε μαζί της το παιδί, ποιος θα έβλεπε πως το βρέφος υπέφερε; Λειτουργεί ή όχι τελικά το σύστημα για προστασία των παιδιών; Και ας μην ξεχνάμε πως δεν πέρασε αρκετός καιρός από την υπόθεση του 15χρονου Στυλιανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από απονενοημένη πράξη, ενώ οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης του, τις οποίες γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για χρόνια, παραμένοντας όμως σε αδράνεια, ξεγύμνωσαν ολόκληρο το σύστημα, που φάνηκε ανήμπορο να προστατεύσει ένα παιδί που χρειαζόταν την βοήθεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία πως η μητέρα χτυπούσε το βρέφος σε οχήματα-Από τον Ιούνιο καταγγελίες

Οι γονείς του βρέφους, η 24χρονη αλλοδαπή μητέρα και ο 26χρονος Ε/κ πατέρας, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα καταχωρηθεί εναντίον τους υπόθεση, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται τα περί κακοποίηση του παιδιού τους. Από την πλευρά της, η μητέρα ισχυρίζεται πως τα τραύματα στο βρέφος είναι πιθανόν από πτώση, ενώ ο πατέρας ανέφερε πως δεν είχε δει για καιρό το παιδί, γιατί βρίσκεται σε διάσταση με την σύντροφο του.   

Η εν λόγω καταγγελία, είναι η τέταρτη μέσα σε λίγο διάστημα που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών, αφού προηγήθηκαν άλλες τρεις που αφορούσαν και πάλι βία στην οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 2 Ιουνίου, γειτόνισσα είχε καλέσει την Αστυνομία και έκανε λόγο για κακοποίηση της μητέρας, όχι όμως του παιδιού, με τα μέλη της δύναμης να σπεύδουν στο σημείο και να προσπαθούν να «πλησιάσουν» την μητέρα, η οποία ωστόσο δεν ήθελε να προβεί σε καταγγελία και δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε για κακοποίηση.

Στις 3 Ιουνίου, το Hope For Children, είχε ενημερώσει την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για δύο καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον του, ενώ την ίδια μέρα παρόμοια καταγγελία έφθασε και στο ΣΠΑΒΟ, όπου μάρτυρας αναφέρθηκε σε κακοποίηση ανηλίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα διέταξε η Ζέτα για την υπόθεση του βρέφους-Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Τελικά, μετά από καταγγελία ότι η 24χρονη επιτέθηκε στην πεθερά της, η Αστυνομία την κάλεσε για κατάθεση και εκεί έφθασε έχοντας μαζί της το βρέφος, όπου λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας αντιλήφθηκε τις εκδορές και τους μώλωπες που έφερε, και έτσι άρχισαν να έρχονται στο φως περισσότερες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση.  

Ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία, στην οποία καταλογίζεται επιθετική και βίαιη συμπεριφορά της μητέρας έναντι του παιδιού της, ενώ συγκλονισμό προκαλεί και η μαρτυρία ότι η μητέρα του βρέφους θεάθηκε να κρατά το μωρό στην αγκαλιά της και να τον χτυπά σε οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από τον τόπο διαμονής της.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του βρέφους, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, το παιδάκι έφερε εκχυμώσεις, μικροεκδορές, κτυπήματα και δερματικές αλλοιώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος του λόγω της παραμέλησης, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα του έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες, σε περίοδο περίπου 20 ημερών.

Από την πλευρά της η Αστυνομία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Χρίστου Ανδρέου ανέφερε ότι «η πολιτική της Αστυνομία είναι η μη δημοσιοποίηση τέτοιων θεμάτων που αφορούν ευαίσθητα θέματα. Και η πολιτική αυτή θα συνεχίστει από την Αστυνομία. Η σιωπή αυτή εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδυναμία. Να τοποθετηθώ, όσο μπορώ, στο συγκεκριμένο θέμα. Όλες οι καταγγελίες, οι οποίες έχουν έρθει στα χέρια της Αστυνομίας, και μιλώ και για το ΣΠΑΒΟ και για άλλους φορείς, έχουν διερευνηθεί από την Αστυνομία και έχουν γίνει ποινικοί φάκελοι. Φυσικά δεν μπορώ να προβώ σε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους λόγους που έχω αναφέρει. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτή η δημοσιοποίηση και σύμφωνα με την νομοθεσία, ενδεχομένως να διαπράττονται και οποιαδήποτε άλλα αδικήματα με τη δημοσιοποίηση τέτοιων προσώπων».

Για την υπόθεση, η υπουργός εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, διέταξε έρευνα, ενώ ζήτησε ενημέρωση ως προς τις ενέργειες που έγιναν από τους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας και πώς διαχειρίστηκαν τις καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενδείξεις πως το βρέφος κακοποιείτο εδώ και καιρό-Χειροπέδες και στον πατέρα του

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας