Πέμπτη 24 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έπεσε ο πέλεκυς στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 24χρονου στη Ρηγαίνης

  07/07/2020 07:36
Έπεσε ο πέλεκυς στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 24χρονου στη Ρηγαίνης

Έπεσε ο πέλεκυς στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 24χρονου στη Ρηγαίνης

  07/07/2020 07:36
Καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο 22χρονος Παλαιστίνιος, που δολοφόνησε τα ξημερώματα της 23ης Φεβρουαρίου, τον 24χρονο Ahmed Bin, στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα. Δεν πιστεύω, πέθανε;»

Ο 22χρονος, που παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, με τον Κακουργιοδικείο να τον καταδικάζει σε δεκατρία χρόνια φυλάκιση.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 22χρονος μαζί με ακόμα ένα πρόσωπο είχαν επιτεθεί στο θύμα για να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσουν.
 
Στη συνέχεια, ο 22χρονος μαζί με δεύτερο πρόσωπο, όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, έτρεξαν προς την οδό Λήδρας, ενώ το θύμα φαίνεται να τους ακολουθεί και σε απόσταση περί των 300 μέτρων. Ο 22χρονος φαίνεται να σταματά και να λέει κάτι στο θύμα.
 
Αμέσως μετά και σε χρόνο δευτερολέπτων, ο 24χρονος πέφτει στο έδαφος αναίσθητος στο σημείο όπου εντοπίσθηκε νεκρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο σοκ: Η καταδίωξη και η στιγμή της δολοφονίας του 24χρονου στην Ρηγαίνης

Ακολούθως, ο 22χρονος μαζί με το δεύτερο πρόσωπο, απομακρύνθηκαν από τη σκηνή. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο δράστης εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να κοιμάται σε εγκαταλελειμμένη οικία στην Παλιά Λευκωσία, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, με το DNA του και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το φονικό όπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 22χρονο για το φόνο-Παραδέχθηκε αλλά δεν το κατάλαβε πως τον σκότωσε

Αφού συνελήφθη, απάντησε στους ανακριτές ότι, «δεν ήθελα να τον σκοτώσω».«Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα. Δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα», απάντησε στη συνέχεια, ενώ κατονόμασε στις Αρχές το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν μαζί του. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο 22χρονος την ώρα που διέπραξε το έγκλημα, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
 
«Ο κατηγορούμενος, κτυπώντας το θύμα με μαχαίρι σε ζωτικό μέρος του σώματός του, όφειλε να γνωρίζει ότι από αυτό το κτύπημα ήταν πιθανόν να επέλθει ο θάνατος του θύματος, που τελικά επήλθε και δείχνει την πλήρη αδιαφορία του κατηγορουμένου ως προς τα αποτελέσματα των πράξεων του. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν ηθελημένη πράξη θανάτωσης, έστω κι αν επέφερε στο θύμα ένα μόνο χτύπημα, ως αποτέλεσμα του οποίου επήλθε ο θάνατός του», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο, το οποίο κατά την επιμέτρηση της ποινής έλαβε υπόψη την παραδοχή του 22χρονου, τη συνεργασία του με τις Αρχές, καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο του.
Επίσης λήφθηκε υπόψη ότι ο 22χρονος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, με το Κακουργιοδικείο ωστόσο να τονίζει πως, «η εγκληματική δράση του κατηγορουμένου στέρησε στο θύμα το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της ίδιας της ζωής του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας