Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παροξυσμός με τις κεραίες στη Λεμεσό-Αποπειράθηκαν να κάψουν και τρίτη στο Τσίρειο

  01/07/2020 11:49
Παροξυσμός με τις κεραίες στη Λεμεσό-Αποπειράθηκαν να κάψουν και τρίτη στο Τσίρειο

Παροξυσμός με τις κεραίες στη Λεμεσό-Αποπειράθηκαν να κάψουν και τρίτη στο Τσίρειο

  01/07/2020 11:49
Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τους εμπρησμούς τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Λεμεσό, αφού υπήρξε και τρίτη απόπειρα, αυτή τη φορά, καταστροφής μέσα σε μερικές ώρες.  
 
Οι εμπρηστές επιχείρησαν να θέσουν φωτιά στα καλώδια, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε και όταν μετέβη στο σημείο η Αστυνομία είχε ήδη σβήσει. Στόχος ήταν κεραία στην περιοχή του Τσιρείου σταδίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά στο στόχαστρο εμπρηστών κεραίες τηλεπικοινωνιών στη Λεμεσό
 
Αυτή ήταν η τρίτη επίθεση που σημειώθηκε εντός μερικών ωρών, καταδεικνύοντας και την έκταση του προβλήματος. Η Αστυνομία προσπαθεί να εξασφαλίσει μαρτυρία ή στοιχεία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να εντοπίσει ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

 
Υπενθυμίζεται ότι χθες εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο εκτελεστικός κανονισμός για την έγκαιρη ανάπτυξη δικτύων 5G στην Ε.Ε., καθορίζοντας τα χαρακτηριστικά των κυψελών. Στόχος του είναι να βοηθήσει στην απλούστευση και την επιτάχυνση των εγκαταστάσεων δικτύου 5G, οι οποίες θα πρέπει να διευκολύνονται μέσω ενός καθεστώτος ανάπτυξης χωρίς άδεια, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι εθνικές αρχές θα παρακολουθούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εποχή 5G στις χώρες της Ε.Ε.-Εγκρίθηκε ο κανονισμός ανάπτυξης από την Κομισιόν
 
Σημειώνεται ότι η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε σταθμό τηλεπικοινωνιών που βρίσκεται σε ύψωμα στην Παλώδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω 1.20 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε φωτιά στον σταθμό, η οποία έσβησε μόνη της, πριν την έλευση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο σημείο. Προκάλεσε, ωστόσο, ζημιές σε μέρος του εξοπλισμού του σταθμού.
 
Από τις προκαταρτικές έρευνες προκύπτει ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.
 
Ακολούθως, στις 3:45 το πρωί, στόχος εμπρηστών έγινε κεραία που βρίσκεται στον δρόμο Λεμεσού-Τροόδους, κοντά στο γήπεδο Σπύρος Κυπριανού.
 
Αστυνομία και Πυροσβεστική έσπευσαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι η κεραία ήταν τυλιγμένη στις φλόγες. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.
 
Οι έρευνες δείχνουν προς την κατεύθυνση της κακόβουλης ενέργειας και σε αυτή την περίπτωση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας