Πιθανόν με κυνηγετικό εκτέλεσαν τον Καλλιτσιώνη-Τα σκοτεινά σημεία της ενέδρας

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές σε σχέση με το συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε χθες βράδυ στην Ορμήδεια, με θύμα τον 29χρονο Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος απασχόλησε τις Αρχές με διάφορες υποθέσεις, ενώ πρόκειται για πρόσωπο που τραυματίστηκε κατά τη διάπραξη του τετραπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, στην Αγία Ναπα. 

Η σκηνή της δολοφονίας παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και οι έρευνες επανίρχησαν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τα ανοικτά μέτωπα Καλλιτσιώνη, στο επίκεντρο το στρατόπεδο Καλοψιδιώτη
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ο 29χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, στο δεξιά πάνω μέρος του σώματος του, ενώ εκτιμάται πως ο δράστης χρησιμοποίηση κυνηγετικό όπλο. 
 
Το γεγονός ότι, εκ πρώτης όψεως, ο 29χρονος δεν έφερε άλλα τραύματα σε άλλα σημεία του σώματος του, δείχνει πως δέχθηκε τους πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση, αφού εάν το όπλο ήταν κυνηγετικό και ο δράστης ήταν σε απόσταση, τότε το θύμα θα έφερε περισσότερα τραύματα και τα σκάγια θα διασκορπίζονταν. 
 
Τα σκοτεινά σημεία της εκτέλεσης
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο 29χρονος, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν με φιλικό του πρόσωπο στην πατρική του οικία, μέχρι που αυτός τον αποχαιρέτησε για να αποχωρήσει, γύρω στις έντεκα το βράδυ.
 
Ωστόσο, ο φίλος του 29χρονου άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε πίσω προς τον Καλλιτσιώνη, όπου τον εντόπισε να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος, στη βεράντα της οικίας, φέροντας τραύματα από σφαίρες, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε μια μοτοσικλέτα να αποχωρεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη σκηνή, χωρίς όμως να αντιληφθεί εάν σε αυτή επέβαινε ένα ή δύο πρόσωπα.

Μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λίγο μετά το άκουσμα των πυροβολισμών, αντιλήφθηκε να απομακρύνεται από το μέρος και γείτονας, o οποίος ανέφερε πως και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε δει δύο μοτοσικλέτες να πηγαινοέρχονται και θεώρησε πως κινούνταν ύποπτα στο μέρος.  
 
Πέραν από τις μαρτυρίες που κάνουν λόγο για μοτοσικλέτα, η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής στα χέρια της μαρτυρίες που να την οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, αφού άγνωστο παραμένει εάν ο δράστης ήταν κάπου κρυμμένος και μετά τη δολοφονία δεύτερο πρόσωπο, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, τον παρέλαβε και τράπηκαν σε φυγή ή εάν ο δράστης ήταν και ο οδηγός της μοτοσικλέτας. 
 
Σημειώνεται πως απέναντι και πίσω από την οικία του 29χρονου, υπάρχουν χωράφια και δεν είναι πυκνοκατοικημένη, γεγονός που δίνει πλεονέκτημα στο δράστη, ο οποίος ωστόσο εκτιμάται πως είχε κρυφτεί στο χωράφι, στο πλάι της οικίας του, πίσω από φούρνο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης στρέφουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία και μαρτυρίες που θα τους τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ άρχισαν να ανακριθούν πρόσωπα που είχαν ανοικτά μέτωπα με τον Καλλιτσιώνη.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ψάχνουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή, τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις της μοτοσικλέτας.   
Πάντως οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο, χωρίς να αποκλείεται η δολοφονία του να σχετίζεται με τις βεντέτες της Αγίας Νάπας, λαμβάνοντας υπόψη πως το θύμα ήταν φρουρός του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη και φίλος και στενός συνεργάτης του αδελφότεκνου του επιχειρηματία, Γιάννη Καλοψιδιώτη.  

Δειτε Επισης

Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας