Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Ντίνα Κλεάνθους  26/06/2020 06:48
Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Ντίνα Κλεάνθους  26/06/2020 06:48
Σε άλλη μια δολοφονία ήρθε να αφήσει την σφραγίδα του ο υπόκοσμος. Άλλη μια δολοφονία, που αν και διαπράχθηκε στην Ορμήδεια, προστέθηκε στον απολογισμό της Αγίας Νάπας. Άλλη μια δολοφονία που πλήττει το «στρατόπεδο» της οικογένειας Καλοψιδιώτη, αφού ο 29χρονος που εκτελέστηκε χθες βράδυ, ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του αδελφότεκνου του Φάνου, Γιάννη Καλοψιδιώτη.
 
Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου. Ημερομηνία, που έχει τη σημασία της, αφού οι συγκυρίες, τα τελευταία οκτώ χρόνια, είναι τέτοιες που δημιουργούν γρίφους, χωρίς όμως να υπάρχουν απαντήσεις.

Μέσα σε οκτώ χρόνια, 2012-2020, ο υπόκοσμος στην Αγία Νάπα, έγραψε ιστορία, αφού καταγράφηκαν οι δύο μαζικότερες δολοφονίες που διαπράχθηκαν ποτέ στην Κύπρο, μετά το 1974, το πενταπλό και το τετραπλό φονικό, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε δολοφονήθηκε ο Γιάννης Καλοψιδώτης και τα τρία εγκλήματα ήταν αλληλένδετα μεταξύ τους.

Αναπόφευκτα η δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη το βράδυ της Πέμπτης, δεν θα μπορούσε να μην συνδεθεί με τις δολοφονίες Καλοψιδιώτη, αφού πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται εδώ και χρόνια με την οικογένεια, ενώ η ημερομηνία που επιλέχθηκε για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, 25 Ιουνίου, ξύπνησε μνήμες.
 
Και αυτό, γιατί το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012, η δολοφονία του Γιάννη Καλοψιδιώτη διαπράχθηκε στις 20 Ιουνίου 2014 και το τετραπλό φονικό, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο Φάνος Καλοψιδιώτης, διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, ακριβώς την ίδια μέρα που διαπράχθηκε τέσσερα χρόνια προηγουμένως το πενταπλό φονικό. Σημειώνεται, πως ο Καλλιτσιώνης ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τελευταίο έγκλημα, ενώ ήταν το πρόσωπο που «έδειξε» τις ύποπτες κινήσεις του Σέρβου φρουρού του επιχειρηματία, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ήταν αυτός που ενημέρωσε τους εκτελεστές του Καλοψιδιώτη.

Οκτώ χρόνια, τρία εγκλήματα, δέκα νεκροί, ένας κοινός παρονομαστής… Στόχος στο πρώτο έγκλημα, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, τον οποίο δεν κατάφεραν να εκτελέσουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι και επέστρεψαν τέσσερα χρόνια αργότερα. Στο διάστημα όμως αυτό, και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν το τελικό χτύπημα, δολοφονείται εν ψυχρώ ο «ηγέτης» της οικογένειας, Γιάννης Μαυρουδής Καλοψιδιώτης, 77 ετών. Σημειώνεται ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η Αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Ο κύκλος αίματος θεωρήθηκε πως έκλεισε το 2016 με την διάπραξη του τετραπλού φονικού και τη δολοφονία του δεύτερου γιου της οικογένειας, Φάνου Καλοψιδιώτη, τον οποίοι οι ηθικοί αυτουργοί ήθελαν εδώ και χρόνια νεκρό.
Δύο χρόνια μετά…
Δύο χρόνια μετά, ήρθε ξανά στο προσκήνιο το τετραπλό φονικό, με την δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, που διαπράχθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2018, στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.

Μια δολοφονία που διαπράχθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές που ανέλαβαν το συμβόλαιο θανάτου, αφήνοντας πίσω τους μηδαμινά στοιχεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε, γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος.

Οι δράστες που επέβαιναν σε όχημα, είχαν ανοίξει πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο, καταδιώχθηκε, αφού οι εκτελεστές τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, κι ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές.
 
Περίπου δυο εβδομάδες μετά την εκτέλεση του 33χρονου, οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν κατάφεραν να τους δέσουν με την υπόθεση. Ανάμεσα τους και ο 29χρονος Καλλιτσιώνης που δολοφονήθηκε έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια.

Όπως είχε αναφερθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Χριστοδούλου ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος προσώπου που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό και ο οποίος ήταν εχθρός αντίπαλης φατρίας. 

Έτσι η Αστυνομία συνέδεσε τα δύο εγκλήματα, κάνοντας αναφορά σε απειλές που προηγήθηκαν και στην βεντέτα που υπάρχει ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα της Αγίας Νάπας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας