Άγριο φονικό στα κατεχόμενα-Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του

Άγριο φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα, με θύμα ένα άνδρα, ηλικίας 83 ετών. Το πτώμα του άτυχου 83χρονου εντοπίστηκε γύρω στις 22:30, στο σπίτι, στο Κιόνελι.
 
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, οι «αρχές» του ψευδοκράτους εκτιμούν πως οι δράστες του φονικού είναι οι φροντιστές του ηλικιωμένου. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο 83χρονος και η γυναίκα του ζούσαν με τους φροντιστές τους και σημείωσαν πως δεν άκουσαν φωνές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 
Στο σώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκαν δαγκωματιές και διάφορα σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ σε διάφορα σημεία του σπιτιού εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.
 
Για την υπόθεση καταζητείτο ο Azat NURMAMEDOV, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από την «αστυνομία», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
 

Η επισκόπηση του τουρκοκυπριακού τύπου
Η δολοφονία 83χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην οικία του στην κατεχόμενη Λευκωσία με τους αλλοδαπούς φροντιστές του να θεωρούνται οι κύριοι ύποπτοι για το έγκλημα, η αλλαγή στο  λογότυπο και ονομασία της "Αφρίκα" σε "Αβρούπα" αλλά και οι αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων κατοίκων της Πύλας να μην διενεργούνται τεστ σε παιδιά κάτω των 12 ετών εφόσον οι γονείς είναι ήδη αρνητικοί είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
 
Η "Αφρίκα" έγινε "Αβρούπα" (Ευρώπη) και με τίτλο "Αχ εμείς τα γαϊδούρια" αναφέρεται στην αλλαγή του λογότυπου της εφημερίδας από το οποίο αφαιρέθηκε η μαϊμού - που είχε προκαλέσει αντιδράσεις - και αντικαταστάθηκε από έναν γάιδαρο που κάθεται, με την Αφρίκα - πλέον να γράφει ότι συνεχίζει χωρίς να υποχωρεί από τις αρχές της, με την Ευρώπη και "σήμα" το γαϊδουράκι. Συνοδεύεται από άρθρο που εξηγεί την αλλαγή του λογότυπου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι ότι ανησυχεί για την 1η Ιουλίου και τις αφίξεις από την Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο περιστατικό χθες στο οδόφραγμα του Περγάμου, τις αντιδράσεις των τ/κ κατοίκων της Πύλας και την απόφαση να μην γίνονται τεστ PCR σε παιδιά κάτω των 12 ετών, πράγμα που μετατράπηκε σε κρίση.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Υπόνοια για έγκλημα» αναφέρεται στον θάνατο 82χρονου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με αμυχές αιχμηρού αντικειμένου στο σώμα του ενώ στον χώρο υπήρχαν αποδείξεις ότι προηγήθηκε καβγάς. Η «αστυνομία» θεωρεί ως κύριο ύποπτο για την υπόθεση τον αλλοδαπό σύζυγο της φροντίστριας του ηλικιωμένου. Γράφει ακόμα ότι ο Σερκάν Μεσούτογλου παραιτήθηκε από το Κόμμα του Λαού με τη δικαιολογία ότι το κόμμα παίρνει αποφάσεις που δεν συνάδουν με την φιλοσοφία της ίδρυσης του. Αναφορά γίνεται και στα προβλήματα των γαλακτοπαραγωγών σε ότι αφορά στην προσφορά και ζήτηση πώλησης γάλακτος.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Έγκλημα στο Κιόνελι» γράφει ότι νεκρός στο σπίτι του στο Κιόνελι βρέθηκε 83χρονος ενώ η «αστυνομία» έχει ήδη συλλάβει ένα άτομο ενώ αναζητείται ακόμα ένα το οποίο θεωρείται ύποπτο. Γράφει ακόμα ότι ένταση δημιουργήθηκε χθες στην Πύλα όταν οι γονείς παιδιών κάτω των 12 ετών αρνήθηκαν να διενεργηθεί τεστ κορωνοϊού στα παιδιά τους αφού οι ίδιοι ήταν αρνητικοί στο τεστ. Αλλού γίνεται αναφορά στις εξελίξεις στην διερεύνηση της υπόθεσης – σκανδάλου που δημιουργήθηκε με την έλευση πτήσης από την Τουρκία στα κατεχόμενα ενώ προβάλλονται και δηλώσεις -απόψεις Τ/κ δικηγόρων.

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)