Η αποθήκη έδεσε τον 29χρονο καταζητούμενο με το κύκλωμα παραγωγής crystal

Τη λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών εκτιμά πως απέτρεψε η ΥΚΑΝ με τη σύλληψη των πέντε προσώπων που σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες επτά ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τον φόνο του Zaidan στο κύκλωμα crystal-Ο συνδετικός κρίκος και τα στοιχεία

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, συνεχάρη τα μέλη της υπηρεσίας για το έργο που επιτελούν στη σοβαρή αυτή υπόθεση,  η οποία κρίνεται ως πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται προσπάθεια λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.
 
Συγκεκριμένα, ο κ.Κατσουνωτός ανέφερε ότι «τα εύσημα και ο σεβασμός ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη της πρώτης γραμμής που νυχθημερόν εργάζονται άοκνα και ακούραστα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».
 
Εξάλλου, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, εξέφρασε την εκτίμηση πως το εργαστήρι παραγωγής ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, κάτι που καταδεικνύουν και οι προκαταρκτικές εξετάσεις του Κρατικού Χημείου στις ανευρεθέντες ουσίες που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
 
Οι δικηγόροι των συλληφθέντων  - τρεις άνδρες 31, 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες 35 και 23 χρόνων – δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για άλλες επτά μέρες, ενώ για την υπόθεση καταζητείται 29χρονος, ο οποίος εκτιμάται πως είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Σημειώνεται πως ο 29χρονος καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του, από τις 14 Φεβρουαρίου. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ένα πρόσωπο δικάζεται ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ ο 29χρονος που ψάχνουν οι Αρχές είχε αποδράσει από τα κατεχόμενα, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση για υπόθεση κατοχής πιστολιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία καίει τον 29χρονο καταζητούμενο για την υπόθεση Zaidan

Η ανακριτική ομάδα έφτασε στα ίχνη του 29χρονου μετά τις χθεσινές έρευνες που έγιναν σε αποθήκη που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αποθήκη που ήδη είχε ερευνηθεί προχθές και στην οποίαν εντοπίστηκαν άγνωστες ουσίες, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
 
Έχει επίσης εξασφαλιστεί γραπτή μαρτυρία σε σχέση με την εμπλοκή, τόσο των συλληφθέντων όσο και του καταζητούμενου με την υπόθεση, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών αναμένεται να βρεθούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων.

Πως ξεσκεπάστηκε η υπόθεση

Το ξεσκέπασμα της υπόθεσης ναρκωτικών, ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση δύο αλλοδαπούς και ένα Ε/κ, κατόπιν πληροφοριών που έλαβαν ότι καλλιεργούν φυτά κάνναβης, καθώς και ότι λειτουργούν εργαστήριο παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.

Σε κάποια στιγμή, ο ένας εκ των τριών, ηλικίας 31 χρόνων θεάθηκε να μεταβαίνει σε δύο οικίες και ένα διαμέρισμα στη Λεμεσό, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Πύλα, όπου παρέλαβε χάρτινο πακέτο.

Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών προσπάθησαν να τον ανακόψουν, ωστόσο εκείνος τράπηκε σε φυγή, με τα μέλη της δύναμης να ρίχνουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να τον ανακόψουν.

Τελικά, ο 31χρονος συνελήφθη, ενώ στο όχημα του εντοπίστηκε το χάρτινο κουτί, που περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Επίσης, εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).
Παράλληλα, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα σπίτια και το διαμέρισμα στο οποίο είχε μεταβεί προηγουμένως ο 31χρονος.

Από το διαμέρισμα, θεάθηκε να εξέρχεται σε κάποια στιγμή μια 23χρονη και ένας 26χρονος οι οποίοι άρχισαν να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη, από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά.
 
Ακολούθως, μπήκαν σε όχημα και τα μέλη της ΥΚΑΝ, προσπάθησαν να τους ανακόψουν για έλεγχο, ωστόσο εκείνοι κλειδώθηκαν στο αυτοκίνητο και αρνούνταν να βγουν. Τελικά πείστηκαν να εξέλθουν από το όχημα και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκε μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης, ενώ στο όχημα εντοπίστηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.
 
Κατά την παρακολούθηση μιας εκ των οικιών που είχε επισκεφθεί ο 31χρονος, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση μία 35χρονη, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 27χρονος, ο οποίος ήταν συγκάτοικος του 26χρονου. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.
 Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας