Από τον φόνο του Zaidan στο κύκλωμα crystal-Ο συνδετικός κρίκος και τα στοιχεία

Το πρόσωπο που φέρεται να είναι ο καθοδηγητής πίσω από το κύκλωμα παραγωγής crystal, φαίνεται να ταυτοποίησε η Αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τους πέντε που συνελήφθησαν, με τους ανακριτές να προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: To κύκλωμα παραγωγής crystal, τα τρία εργαστήρια και η υπόθεση φόνου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ο καθοδηγητής του κυκλώματος, φέρεται ο 29χρονος Ιρακινός Mohammed Shafeeq Mohammed Mohammed, ο οποίος καταζητείται και για την υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο, του 31χρονου Ahmed Zaidan, ο οποίος απουσιάζει από την οικία του από τον περασμένο Φεβρουάριο και εκτιμάται πως δολοφονήθηκε.
 
Οι Αρχές, μέσα από την αξιολόγηση των πληροφοριών, κατέληξαν στον 29χρονο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, ωστόσο, παραμένει άφαντος από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την υπόθεση του Zaidan. Για την εν λόγω υπόθεση, ένα πρόσωπο δικάζεται ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ ο 29χρονος που ψάχνουν οι Αρχές ειχε αποδράσει από τα κατεχόμενα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση για υπόθεση κατοχής πιστολιού.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία εκτιμά ότι κίνητρο για την απαγωγή και εξαφάνιση του 31χρονου Zaidan, ο οποίος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και ναρκωτικών, είναι οι οικονομικές διαφορές και η διακίνηση ναρκωτικών.

Οι Αρχές, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, κατέχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εξαφάνιση του 31χρονου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, κάτι που ενισχύεται και από μήνυμα που είχε στείλει ο 29χρονος καταζητούμενος σε φίλη του ελλείποντα και στο οποίο της ζητούσε να σταματήσει να τον ψάχνει γιατί  ο φίλος της "είναι με τους αγγέλους" και πως "ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία καίει τον 29χρονο καταζητούμενο για την υπόθεση Zaidan

Την ίδια ώρα, η ΥΚΑΝ έχει ενώπιον της τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις ουσιών που εντοπίστηκαν στα τρία υποστατικά των πέντε συλληφθέντων για την υπόθεση.
 
Από τα αποτελέσματα, διαφάνηκε ότι το κύκλωμα βρισκόταν στο πρώτο στάδιο παραγωγής μεθαμφεταμίνης.
 
Στο μεταξύ, οι πέντε ύποπτοι, δύο γυναίκες και τρεις άνδρες, οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους για άλλες επτά ημέρες. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα ναρκωτικών, αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τους τρεις άνδρες, μετά από πληροφορία που έλαβαν, ότι καλλιεργούν φυτά κάνναβης και ότι λειτουργούν εργαστήριο παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.
 
Ο ένας εκ των υπόπτων, ηλικίας 31 χρόνων, θεάθηκε να μεταβαίνει σε δύο οικίες και ένα διαμέρισμα στη Λεμεσό κι ακολούθως πήγε με το όχημα του στην Πύλα, όπου παρέλαβε ένα χάρτινο πακέτο.
 
Ακολούθως, τα μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησαν να τον ανακόψουν για έλεγχο, ωστόσο ο 31χρονος τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να πέσουν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί και τελικά να συλληφθεί.
 
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε το χάρτινο κιβώτιο, το οποίο περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).
 
Την ίδια ώρα τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα δύο σπίτια και το διαμέρισμα που ο 31χρονος είχε επισκεφθεί προηγουμένως.
 
Σε κάποια στιγμή, από το διαμέρισμα εξήλθε μια 23χρονη και ένας 26χρονος οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από μέλη της ΥΚΑΝ, να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη, από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά.
 
Αφού εισήλθαν σε όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ τους ανέκοψαν για έλεγχο, ωστόσο αρνήθηκαν να εξέλθουν από αυτό ασφαλίζοντας τις πόρτες. Μετά από προτροπές, τελικά συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκε μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης. Στο όχημα εντοπίστηκε επίσης ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.
 
Ανακρινόμενη η 23χρονη ανέφερε στους ανακριτές πως είναι φίλη του 31χρονου και ότι τα υλικά που έριξε στον κάδο ανήκουν σε εκείνον.
 
Εξάλλου, κατά την παρακολούθηση οικίας που είχε επισκεφθεί ο 31χρονος, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση μία 35χρονη, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης.
 
Για την υπόθεση συνελήφθη επίσης και 27χρονος Κύπριος, ο οποίος είναι συγκάτοικος του 26χρονου. Κατά τον εντοπισμό του βρέθηκαν στην κατοχή του 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.
 
Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό