To κύκλωμα παραγωγής crystal, τα τρία εργαστήρια και η υπόθεση φόνου

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεσης ναρκωτικών βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τις συλλήψεις, χθες βράδυ, πέντε προσώπων, οι οποίοι τέθηκαν υπό διήμερη κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς την έστησε στους πέντε η ΥΚΑΝ-Πιθανόν κύκλωμα παρασκευής ναρκωτικών

Τα μέλη της ΥΚΑΝ, που έκαναν φύλλο και φτερό τα υποστατικά των συλληφθέντων, εντόπισαν ουσίες και σκεύη, που παραπέμπουν σε παραγωγή crystal ice, ουσίας, που για πρώτη φορά εντοπίζεται παραγωγή της στην Κύπρο.
 
Μάλιστα, στα υποστατικά των υπόπτων εντοπίστηκαν επίσης, συσκευασίες που παραπέμπουν και σε καλλιέργεια κάνναβης.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, ανέφερε ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που παρήγαγε σύνθετα ναρκωτικά και πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ΥΚΑΝ και κατ’ επέκταση της Αστυνομίας.
 
Οι Αρχές, εκτιμούν εξάλλου, ότι τρία από τα υποστατικά που ελέγχθηκαν λειτουργούσαν ως εργαστήρια παραγωγής ουσιών, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες φαίνεται κάποιοι από τους συλληφθέντες να εμπλέκονται και στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Ahmed Zaidan, η τύχη του οποίου αγνοείται από τον περασμένο Φεβρουάριο και για τον οποίο το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο.
 
Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση ναρκωτικών, είχε κληθεί για κατάθεση στο παρελθόν για την υπόθεση Zaidan.
 
Υπενθυμίζεται ότι, όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ, όταν μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τρεις άνδρες, δύο αλλοδαπούς και ένα Κύπριο μετά από πληροφορία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και λειτουργίας εργαστηρίου παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.
 
Ο ένας εκ των υπόπτων, ηλικίας 31 χρόνων, θεάθηκε να μεταβαίνει σε δύο οικίες και ένα διαμέρισμα στη Λεμεσό κι ακολούθως πήγε με το όχημα του στην Πύλα, όπου παρέλαβε ένα χάρτινο πακέτο.
 
Στη συνέχεια, μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησαν να τον ανακόψουν για έλεγχο, ωστόσο εκείνος τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να πέσουν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί και τελικά να συλληφθεί.
 
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε το χάρτινο κιβώτιο, το οποίο περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).
 
Την ίδια ώρα τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα δύο σπίτια και το διαμέρισμα που ο ύποπτος επισκέφθηκε προηγουμένως.
 
Σε κάποια στιγμή, από το διαμέρισμα εξήλθε μια 23χρονη και ένας 26χρονος οι οποίοι θεάθηκαν να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά.
 
Αφού εισήλθαν σε όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ τους ανέκοψαν ωστόσο αρνήθηκαν να εξέλθουν από αυτό ασφαλίζοντας τις πόρτες. Μετά από προτροπές, εξήλθαν του αυτοκινήτου, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκε μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης. Στο όχημα εντοπίστηκε επίσης ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.
 
Ανακρινόμενη η 23χρονη ανέφερε στους ανακριτές πως είναι φίλη του 31χρονου και ότι τα υλικά που έριξε στον κάδο ανήκουν σε εκείνον.
 
Εξάλλου, κατά την παρακολούθησης οικίας που είχε επισκεφθεί ο 31χρονος, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση μία 35χρονη, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης.
 
Για την υπόθεση συνελήφθη επίσης και 27χρονος Κύπριος, ο οποίος είναι συγκάτοικος του 26χρονου. Κατά τον εντοπισμό του βρέθηκαν στην κατοχή του 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.
 
Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου.
 
Σημειώνεται πάντως, ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κι άλλων συλλήψεων για την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα