Πώς την έστησε στους πέντε η ΥΚΑΝ-Πιθανόν κύκλωμα παρασκευής ναρκωτικών

Το ενδεχόμενο οργανωμένου κυκλώματος παρασκευής ναρκωτικών ουσιών εξετάζει η ΥΚΑΝ μετά τη χθεσινή επιχείρηση σε Λεμεσό και Λάρνακα και τη σύλληψη πέντε προσώπων, τα οποία τέθηκαν το μεσημέρι υπό διήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.
 
Πρόκειται για τρεις άνδρες, δυο αλλοδαπούς και έναν Κύπριο και δυο αλλοδαπές γυναίκες, εναντίον των οποίων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, παράνομη παραγωγή ή παρασκευή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’ και παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων ουσιών.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, τα μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τους τρεις άνδρες μετά από πληροφορία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και λειτουργίας εργαστηρίου παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.
 
Χθες, ο 1ος ύποπτος, 31 χρόνων, θεάθηκε να επισκέπτεται ένα διαμέρισμα και δυο οικίες στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού και ακολούθως κατευθύνθηκε προς τη Λάρνακα όπου είχε συνάντηση στην περιοχή Πύλας με άγνωστο πρόσωπο, που το όχημα του έφερε Τ/κ αριθμούς εγγραφής. Κατά τη συνάντηση, ο 31χρονος θεάθηκε να παραλαμβάνει ένα χαρτοκιβώτιο και ακολούθως να αναχωρεί για Λεμεσό, όπου στην περιοχή Ζυγίου έγινε προσπάθεια ανακοπής του οχήματος του.
 
Ο ύποπτος επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συγκρουστεί με αστυνομικό όχημα και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενο χωράφι. Ο ίδιος εξήλθε του οχήματος και επιχείρησε να διαφύγει σπρώχνοντας μέλος της ΥΚΑΝ, ωστόσο συνελήφθη.
 
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο το χάρτινο κιβώτιο, το οποίο περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή, παράλληλα με την παρακολούθηση του 31χρονου, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα σημεία που είχε επισκεφθεί νωρίτερα στη Λεμεσό, όπου στην πρώτη περίπτωση θεάθηκε να εξέρχεται από διαμέρισμα η 3η ύποπτη, 23χρόνων, μαζί με τον 4ο ύποπτο, 26 χρόνων και να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά. Αφού εισήλθαν σε όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ τους ανέκοψαν ωστόσο αρνήθηκαν να εξέλθουν από αυτό ασφαλίζοντας τις πόρτες. Μετά από προτροπές, εξήλθαν του αυτοκινήτου και σε έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του 26χρονου μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης ενώ στο όχημα βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.
 
Ανακρινόμενη η 3η ύποπτη ανέφερε πως είναι φίλη του 1ου υπόπτου και πως τα υλικά που έριξε στον κάδο ανήκουν σε αυτόν, ενώ από προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως αυτά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών.
 
Εξάλλου, κατά την παρακολούθησης οικίας που είχε επισκεφθεί ο 1ος ύποπτος σε κοινότητα της Λεμεσού, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση η 2η ύποπτη, 35 χρόνων, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης, ενώ αρνήθηκε τον έλεγχο στην οικία της.
 
Ο 5ος ύποπτος, 27χρονος Κύπριος και συγκάτοικος του 4ου υπόπτου, συνελήφθη μετά από ανακοπή του και εντοπισμό 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου.
 
Ο αστυνομικός ανακριτής σημείωσε ότι για την παραλαβή κάποιων εκ των τεκμηρίων, η σύσταση των οποίων είναι άγνωστη, χρειάστηκε να κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία και πως για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν ακόμη 33 καταθέσεις και να γίνουν πέντε έρευνες σε υποστατικά.
 
Λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης μεταφραστή στη γλώσσα της 2ης ύποπτης, συμφωνήθηκε όπως το αίτημα προσωποκράτησης περιοριστεί από οκτώ σε δύο μέρες και οι ύποπτοι, εφόσον συντρέχουν λόγοι για συνέχιση της κράτησης τους, επανεμφανιστούν για ανανέωση του διατάγματος στις 19 Ιουνίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία