Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ενόψει της αφυπηρέτησης του, στο τέλος του μήνα, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Αρχηγός, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, ώστε να του εμπιστευτεί την αρχηγία της Αστυνομίας σε μια πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο, κατά την οποία η κοινή γνώμη και η κοινωνία αντιμετώπιζαν με δυσπιστία την Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Αρχηγού με αναφορές σε Μεταξά και κορωνοϊό
 
 Ο Αρχηγός αναφέρθηκε σε δύο πρωταρχικούς στόχους, τους οποίους έθεσε αναλαμβάνοντας  τα καθήκοντά του, στην προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία και στην εξύψωση του ηθικού και του κύρους του Αστυνομικού. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιτεύχθηκε ανατροπή του αρνητικού κλίματος και αποκατάσταση του γοήτρου της Αστυνομίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ο Αρχηγός αναφέρθηκε στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι οποίες αποδεικνύουν την θετική εντύπωση των πολιτών απέναντι στην Αστυνομία.
 
Στη συνέχεια ανέφερε, ότι παρά τις ελλείψεις και τις αντιξοότητες που προέκυψαν από την πρωτόγνωρη κατάσταση που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού και ενώ χρειάστηκε να ανατραπούν οι σχεδιασμοί και να γίνουν αναπροσαρμογές, καθώς και  αναστολές λειτουργείας Τμημάτων/γραφείων, η Αστυνομία και τα μέλη της στάθηκαν αντάξια των απαιτήσεων και αντιμετώπισαν με επιτυχία την κατάσταση και αυτό το αποδεικνύουν και οι τελευταίες μετρήσεις.
 
Τελειώνοντας, ο Αρχηγός είπε ότι αποχωρεί από τα καθήκοντά του νιώθοντας απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για τη βοήθεια που προσέφερε στην πατρίδα, το κράτος και τον άνθρωπο για να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά, στον τομέα της Ασφάλειας και της Δημόσιας Υγείας. Τόνισε, ότι φεύγει αλλά θα παραμείνει πάντοτε πιστός αστυνομικός, ενταγμένος στη γενική προσπάθεια εμπέδωσης και εφαρμογής της Νομοθεσίας, της Δικαιοσύνης και της Αξιοκρατίας και ευχήθηκε στον πρόεδρο υγεία και κάθε επιτυχία στην εκτέλεση του πολυσχιδούς και δύσκολου έργου που καθημερινά επιτελεί.
 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Αρχηγό Αστυνομίας, τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική και άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του, από την οποία έμεινε πλήρως ικανοποιημένος. Περαιτέρω συνεχάρη τον κ. Μιχαηλίδη για τη συμβολή της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα για τη βελτίωση της εικόνας της. Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού παρέδωσε αναμνηστικό δώρο στον κ. Μιχαηλίδη, του ευχήθηκε κάθε καλό για τη συνέχεια.

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες