Με κατάθεση μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για απόπειρα φόνου σε βάρος 28χρονου στην Πάφο

Με νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο η εκδίκαση υπόθεσης απόπειρας φόνου εκ προμελέτης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, με κατηγορούμενο 41χρονο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος την 12η Σεπτεμβρίου του 2018 στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, αποπειράθηκε να επιφέρει τον θάνατο σε 28χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, όπως λέχθηκε ο 41χρονος, χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον 28χρονο και του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη με σκοπό πρόκληση ακρωτηριασμού, παραμόρφωσης, πρόκλησης αναπηρίας ή βαριάς σωματικής βλάβης.

Στη σημερινή δικάσιμο η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας, ήταν ιατρός-ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, η οποία αναφέρθηκε σε ευρήματα της σε σχέση με τα τραύματα που έφερε ο παραπονούμενος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τραύμα που δέχτηκε ο παραπονούμενος μεταξύ άλλων στον μετωπιαίο λοβό, μώλωπες στο δέρμα, αλλά και σε άλλα ιατρικά ζητήματα όπως τις μονάδες μέτρησης πυκνότητας αίματος κι άλλα, αναφορικά και με τις εξετάσεις που αυτός υποβλήθηκε.

Την μάρτυρα αντεξέτασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Δανιήλ Δανιήλ.

Ακολούθησε μάρτυρας κατηγορίας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, όπου κατέθεσε την 11σέλιδη έκθεση του.

Επόμενη μάρτυρας που κατέθεσε ήταν η ιατρός Υπεύθυνη του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία εντόπισε στο ΤΑΕΠ τον παραπονούμενο μετά τον τραυματισμό του.
 
Ενδεικτικά στην κατάθεση της είπε πως όταν ανέλαβε βάρδια, ο παραπονούμενος είχε εξεταστεί. Ο συνάδερφος της, τής ανέφερε ότι αυτός ήταν μεθυσμένος και θα έπρεπε να απολυθεί. Ωστόσο συνέχισε, ο παραπονούμενος δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, και έφερε κτυπήματα στο κεφάλι. Επίσης υποβλήθηκε σε υπέρηχο, αιματολογικές εξετάσεις και άλλα. Έκανε εμετούς και έφερε τραύματα. 

Ακολούθως διασωληνώθηκε και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας για περαιτέρω περίθαλψη. Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως η ιατρική αμέλεια μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

Στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας, αναπληρωτής ανώτερος υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας στην υπόθεση.

Ο κ. Νικολάου αναγνώρισε τον κατηγορούμενο στο Δικαστήριο. Στην αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 41χρονο, δικηγόρο Δανιήλ Δανιήλ, o κ. Νικολάου ανέφερε πως το συμβάν έγινε έξω από την μπυραρία ενώ αναφέρθηκε και σε σχετικό βίντεο που έχει στην κατοχή του.

Ο κ. Δανιήλ είπε στο Δικαστήριο ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα, δεν ήταν σωστή για τον λόγο ότι δεν μπορούσε να καθοριστεί ποιος επέφερε το τραύμα στο θύμα και ποιος ήταν ο υπαίτιος. Δεν διερευνήσατε σωστά, είπε ο δικηγόρος, στον μάρτυρα την εμπλοκή των υπόπτων, με τον κ. Νικολάου να απαντά πως δεν συμφωνεί. 

Ακολούθως ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αιτήθηκε την επανάκληση του ιατρού, που ήταν μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για να εξετάσει το αίτημα της κατηγορούσας αρχής και επιστρέφοντας, αφού ζήτησε διευκρινήσεις από τον κ. Χατζηκύρου, ανακοίνωσε πως θα επιφυλάξει την απόφαση του για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
 
Σημειώνεται ότι ο παραπονούμενος, ηλικίας 28 ετών, έχει υποστεί μετατραυματική αμνησία. Στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν 25 μάρτυρες κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος υπό όρους.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 18η Ιουνίου με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά