Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αρνήθηκε την ανθρωποκτονία της αδελφής του, παραδέχθηκε πως της έκοψε τα φρένα

  11/06/2020 11:20
Αρνήθηκε την ανθρωποκτονία της αδελφής του, παραδέχθηκε πως της έκοψε τα φρένα

Αρνήθηκε την ανθρωποκτονία της αδελφής του, παραδέχθηκε πως της έκοψε τα φρένα

  11/06/2020 11:20
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στα Κλαυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.  
 
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία απαγγέλθηκαν οι τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 23χρονος, που αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή και κακόβουλη βλάβη.

Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαΐου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της, με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.
 
Ο 23χρονος αρνήθηκε τις δύο κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της ανθρωποκτονίας, ενώ παραδέχθηκε αυτή που αφορά την κακόβουλη πράξη, ότι δηλαδή έκοψε τα φρένα του οχήματος της αδελφής του. 
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα όλο το μαρτυρικό υλικό, με τον  εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να απαντά πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό.
 
Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου. 

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας υιοθέτησε την εισήγηση των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας, όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.

Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Η κατηγορία προβλέπει ποινή από έξι μήνες μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το  στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας