Αρχίζει η δίκη με την απαγγελία κατηγοριών στον 23χρονο για το θάνατο της Μαρίας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγείται ο 23χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στα Καλυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.  
 
Σήμερα είναι ορισμένη η έναρξη της δίκης του, με την απαγγελία των τριών κατηγοριών που αντιμετωπίζει, που αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή και κακόβουλη βλάβη.

Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαΐου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της, με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας υιοθέτησε την εισήγηση των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας, όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.

Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Η κατηγορία προβλέπει ποινή από έξι μήνες μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το  στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.

Ο 23χρονος, από την πρώτη στιγμή της άφιξης της Αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος, υποδείκνυε πως πρόκειται για ατύχημα, ωστόσο ισχυριζόταν πως είχε μεταβεί στο στρατό για προγραμματισμένη βολή, κατά την οποία ο οπλουργός της μονάδας, του είπε να καθαρίσει το όπλο του, καθώς είχε παρουσιάσει πρόβλημα.
 
Από τις εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας ωστόσο, διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος έλεγε ψέματα, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη βολή και όλες οι εφεδρείες αναστάλθηκαν λόγω κορωνοϊού. 
 
Αφού έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ο 23χρονος υποβλήθηκε σε νέα ανάκριση, κατά την οποία άλλαξε την ομολογία του και παραδέχθηκε πως είχε πει ψέματα ότι πήγε στον στρατό, επιμένοντας όμως πως ο θάνατος της αδελφής του οφειλόταν σε ατύχημα. Παράλληλα, είχε ισχυριστεί πως είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε με τη σύλληψη του και το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του, ώστε να αποφύγει να πάει για δουλειά μαζί της στη μάντρα.
 
Ο 23χρονος υπέδειξε εξάλλου στους ανακριτές σημείο όπου βρισκόταν, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του οχήματος του. Κι αυτό διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, του τα είχε ξεφουσκώσει η αδερφή του μετά από καυγά που είχαν, με τον ίδιο να κόβει για εκδίκηση τα φρένα του οχήματος της.
 
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του ο 23χρονος προέβη σε υπόδειξη σκηνών, ενώ έγινε αναπαράσταση του περιστατικού.
 
Συγκεκριμένα, αναπαράσταση έγινε στο πατρικό σπίτι του 23χρονου, σε σημείο του ποταμού όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του έχοντας μαζί το όπλο του, ενώ υπέδειξε, στο χώρο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο της 21χρονης, τον τρόπο με τον οποίο έκοψε τα φρένα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους