Κατσάδιασαν τον Σαββίδη οι βουλευτές για τους χειρισμούς της Αστυνομίας για το Nava

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών είπε ότι αναμένει από τη Βουλή, να ψηφίσει σε νόμους τα δύο νομοσχέδια, με τα οποία αυξάνονται οι ποινές για χώρους εστίασης και κέντρα αναψυχής, τα οποία παραβιάζουν νομοθεσίες και διατάγματα, για προστασία από τον κορωνοϊό.  Βουλευτές άσκησαν κριτική στην Κυβέρνηση και την Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης με το κέντρο αναψυχής στον Πρωταρά και το γενικότερο φαινόμενο των παραβάσεων που διαπιστώθηκε κατά το τριήμερο του κατακλυσμού.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας διενεργήθηκαν 1 εκ. έλεγχοι και έγιναν 12 χιλιάδες καταγγελίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντά στις επικρίσεις γύρω από το «Νava» ο Αρχηγός-«Θα είμαστε αμείλικτοι»
 
Είναι αδιανόητο κέντρα διασκέδασης τα οποία δέχονται χιλιάδες άτομα, να τιμωρούνται με εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης στον Πρωταρά έκλεισε, αφού δεν είχε άδεια λειτουργίας.
 
Ο κ.  Σαββίδης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κατάληξη επί των νομοσχεδίων στην έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών που θα συνεδριάσει, με τηλεδιάσκεψη.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου, δήλωσε ότι τα νομοσχέδια προβλέπουν ισοπεδωτική αντιμετώπιση των παρανομιών. Παρατήρησε πως δεν μπορεί ένα καφενείο με συνταξιούχους να τίθεται στην ίδια μοίρα με κέντρα αναψυχής τα οποία δέχονται χιλιάδες άτομα.
 
Σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεση με το κέντρο αναψυχής στον Πρωταρά, το οποίο κατά το τριήμερο του κατακλυσμού παραβίασε σειρά νομοθεσιών και επέτρεψε σε χιλιάδες ανθρώπους να συγχρονιστούν, παρά τις συστάσεις για προστασία από κορωνοϊό, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών παρατήρησε ότι «δυστυχώς η πολιτεία έχει ολιγωρήσει».
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομοθεσίες, οι οποίες μπορούσαν άμεσα να εφαρμοστούν από το Υφυπουργείο Τουρισμού. «Αν οι πρωταγωνιστές είχαν πλάτες ή μπάρμπα στην Κορώνη είναι άλλο θέμα», συνέχισε, επαναλαμβάνοντάς ότι υπάρχουν νομοθεσίες, οι οποίες δίδουν την δυνατότητα στην πολιτεία να αντιδράσει. Σημείωσε περαιτέρω ότι  οι παρανομίες κατά τη διάρκεια του τριημέρου του κατακλυσμού ήταν εκατοντάδες και έγιναν σε όλη την Κύπρο.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για χάρη του εύκολου κέρδους. Κατήγγειλε ότι κάποιοι "έκλεισαν πονηρά" το μάτι στις παρανομίες, έχοντας οικονομική δύναμη και θεσμικές πλάτες. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομοθεσίες, οι δικαστές εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και διερωτήθηκε αν το κράτος κλείνει Παρασκευή και ανοίγει Δευτέρα. Ο κ. Δαμιανού άσκησε κριτική στη στάση της Κυβέρνησης, η οποία ανέμενε το άνοιγμα των Δικαστηρίων για να κλείσει το κέντρο αναψυχής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»