Ψάχνει αυτούς που έβαλαν την βυζαντινή σημαία στο τζαμί στη Λάρνακα η Αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας προς εντοπισμό των ατόμων που ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου χθες το πρωί στο πλαίσιο περιπολίας μελών της Δύναμης σε τζαμιά που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο αλλά και της συνεργασίας της Δύναμης με άλλες Υπηρεσίες του κράτους, εντοπίστηκε μία βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.
 
Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας κατέβασαν τη σημαία από το τζαμί και άρχισαν αμέσως έρευνες και εξετάσεις με στόχο τον εντοπισμό μαρτυρίας από περίοικους ή από άτομα που ενδεχομένως να είδαν κάτι ενώ περνούσαν από την περιοχή.
 
Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι η Αστυνομία διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό κλειστών συστημάτων παρακολούθησης που ενδεχομένως να υπάρχουν στην περιοχή τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν κινήσεις των δραστών που ανέβασαν τη σημαία.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε η σημαία στο τζαμί, τα άτομα τα οποία την τοποθέτησαν αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.
 
Βλέπουν προβοκάτσια οι Τουρκοκύπριοι
Στο θέμα της σημαίας του Βυζαντίου στο τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα κάνουν λόγο σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες Χαλκίν Σεσί και Αφρίκα, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις καταδίκης του συμβάντος από Τ/κ πολιτικούς.
 
Η Χαλκίν Σεσί με τίτλο «Δρουν και πάλι οι προβοκάτορες» γράφει ότι πρόκειται για την δεύτερη προβοκατόρικη ενέργεια σε μία εβδομάδα σε τζαμιά που βρίσκονται στο «νότο» σημειώνοντας ότι αντιδράσεις προκλήθηκαν τόσο από την τ/κ πλευρά όσο και από την Τουρκία ενώ και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Αιντζί ανέφερε ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
 
Η Αφρίκα με τίτλο «Πάρε να έχεις προβοκάτσια» το έχει επίσης κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο, γράφει ότι μετά την επίθεση στο τζαμί στην Λεμεσό, τώρα κάποιοι κρέμασαν την σημαία του Βυζαντίου στο τζαμί της Τούζλα και αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις από Τουρκία αλλά και στις καταδικαστικές δηλώσεις των Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ.
 
Η Σταρ αναφέρεται επίσης στο θέμα γράφοντας για δεύτερη επίθεση σε τζαμί στο «νότο». Για δεύτερη προβοκατόρικη ενέργεια στην ε/κ πλευρά γράφει και η Βατάν.
 
Ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε «εκτός εποχής» την ενέργεια κάποιων να κρεμάσουν την σημαία του Βυζαντίου στο τζαμί, λέγοντας πως αυτό που συνέβη είναι ένα ακόμη παράδειγμα αντι-ισλαμικών και ξενοφοβικών ενεργειών που επαναλαμβάνονται συχνά το τελευταίο διάστημα στην ε/κ πλευρά, όπως είπε.
 
Η ε/κ ηγεσία πρέπει να βρει τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσει, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ».
 
Η ε/κ ηγεσία πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να τεθεί ένα τέλος σε αυτού του είδους τις επιθέσεις και να επιβληθούν οι ποινές που αρμόζουν, ανέφερε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του τ/κ ΔΚ, Φικτί Ατάογλου λέγοντας ότι «οι ενέργειες ενάντια στη θρησκεία είναι μια μη υγιής σκέψη και συμπεριφορά".

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους