Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ένας ο κυρίαρχος της ονοματολογίας για νέος Γενικός Εισαγγελέας-Μήνας ανακοινώσεων ο Ιούνιος

  30/05/2020 06:48
Ένας ο κυρίαρχος της ονοματολογίας για νέος Γενικός Εισαγγελέας-Μήνας ανακοινώσεων ο Ιούνιος

Ένας ο κυρίαρχος της ονοματολογίας για νέος Γενικός Εισαγγελέας-Μήνας ανακοινώσεων ο Ιούνιος

  30/05/2020 06:48
Ειλημμένη η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, όπως μας ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με τις σκέψεις πλέον να επικεντρώνονται στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.
 
Ο Κώστας Κληρίδης, αφού έχει ξεκαθαριστεί το θέμα με την άδεια του, άρχισε να μετράει αντίστροφα τις μέρες που του έχουν απομείνει για να αφυπηρετήσει και να αφήσει το τιμόνι της Νομικής Υπηρεσίας, στο 68ο έτος της ηλικίας του, πράγμα το οποίο αναμένεται να γίνει αρχές Ιουλίου.
 
Τα ονόματα γύρω από την διαδοχή του, δίνουν και παίρνουν, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές από την Κυβέρνηση, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται πως έχει κλειδώσει στο ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και πως προτίθεται να καλύψει και τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, που μετά την παύση του τέως Βοηθού, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, παραμένει άδεια.
 
Παρά την έντονη ονοματολογία, ένα από τα ονόματα που θεωρείτο εξαρχής φαβορί, ήταν αυτό του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος φαίνεται να είναι και ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σε ότι αφορά τη θέση του Βοηθού, όπως μας αναφέρθηκε, εκτός απροόπτου, θα είναι γυναίκα.
 
Στο μεταξύ, τέλος Ιουνίου αφυπηρετεί και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, τη θέση του οποίου θα λάβει ο νυν Υπαρχηγός της Δύναμης, Στέλιος Παπαθεοδώρου και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν διάφορες ανακατατάξεις στην πυραμίδα της ηγεσίας, αφού ένας εκ των Βοηθών, ο Δημήτρης Δημητρίου, θα πάρει τη θέση του. Επίσης, αναμένεται να προαχθούν δύο νέοι Βοηθοί Αρχηγοί λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων και αυτό με αίτημα για εξαίρεση λόγω της παγοποίησης των προαγωγών στο δημόσιο.  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας