Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Παπαδάκη Vs Σιζόπουλου-Καταστράφηκαν τεκμήρια

Νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, «για εύλογες υπόνοιες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και την πιθανή σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ σε καταγγελία προέβη και η συνεργάτιδα του, σε σχέση με το βίντεο που καταγράφηκε με κρυφές κάμερες από δήθεν πελάτες για αγορά προϊόντων για διακοπή του καπνίσματος, το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο από ψεύτικο λογαριασμό που έφερε το όνομα «Free Great» και ακολούθως στάλθηκε σε ΜΜΕ και ανέβηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, ενώ η έρευνα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, μέλη της ανακριτικής ομάδας όταν μετέβησαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ για παραλαβή τεκμηρίων, ο διευθυντής του κόμματος παραδέχθηκε την καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό, το οποίο είχε αποφασίσει τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή από τα μητρώα του κόμματος.

Η παραδοχή αυτή, άνοιξε νέο κύκλο ανακρίσεων από την Αστυνομία, με ενδεχόμενη ακόμα και την ανάκριση του προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε εκφράσει την ετοιμότητα του να δώσει τα στοιχεία στην δημοσιότητα καθώς και να τα αποστείλει στο Ευρωκοινοβούλιο,  ενώ διερευνώνται και νέα αδικήματα, που έχουν να κάνουν με την παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν από τον Φεβρουάριο διαδικασίες στα αστικά Δικαστήρια, τις οποίες κίνησε ο Δημήτρης Παπαδάκης, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού, ενώ τα στοιχεία που καταστράφηκαν θα αποτελούσαν τεκμήρια στις υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η προσφυγή Παπαδάκη και τα έξι σημεία στα οποία λογοδοτεί η ΕΔΕΚ στο Δικαστήριο

Η κόντρα Παπαδάκη-Σιζόπουλου υπόθαλπε από τον περασμένο Μάιο, όταν ο Δημήτρης Παπαδάκης επανεκλέγει στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, κατηγόρησε τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ότι προωθούσε συγκεκριμένο ανθυποψήφιο του, ώστε ο ίδιος να μην επανεκλεγεί.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την οριστική ρήξη, ήταν το ζήτημα των χρημάτων που θα έδινε στο κόμμα ο Δημήτρης Παπαδάκης από τη βουλευτική του αποζημίωση. Ο ίδιος υπέγραψε σχετικό έγγραφο που του ζητήθηκε προεκλογικά και όριζε το ποσό που θα έδινε στο κόμμα, ωστόσο εξέφρασε γραπτώς, στο ίδιο έγγραφο τις επιφυλάξεις του, ως προς τη νομιμότητα του.

Μετά την εκλογή του, ο Δημήτρης Παπαδάκης, αρνήθηκε να δώσει στο κόμμα τα χρήματα που του ζητούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με τον δεύτερο να προσφεύγει στα κομματικά όργανα και να ζητά τη διαγραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παρασκήνιο της κόντρας Σιζόπουλου-Παπαδάκη με ορίζοντα το 2021
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, όταν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια τα γεγονότα, από την αρχή της διαμάχης του με τον Μαρίνο Σιζόπουλο μέχρι την εκλογή του, τις διαφωνίες που ακολούθησαν, τη διαγραφή του και τέλος τη διαρροή του επίμαχου βίντεο και τις καταγγελίες του.

Μάλιστα, ο Ευρωβουλευτής κατέθεσε στους ανακριτές και σειρά εγγράφων, με τα οποία ενίσχυσε τα όσα ανέφερε μεταξύ των οποίων και έγγραφα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, καθώς και έγγραφα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς ενοικίασης του πολιτικού του γραφείου.

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας