Σε δίκη για ανθρωποκτονία ο 23χρονος-Αίτημα για κράτηση του στις Κεντρικές

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας παραπέμφθηκε ο 23χρονος που συνελήφθη για τον θάνατο της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στα Καλυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.   
 
Ο φάκελος της υπόθεσης, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας, διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία συμφώνησε με την εισήγηση των ανακριτών, όπως ο 23χρονος κατηγορηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
 
Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, από τις ανακρίσεις και τις έρευνες, δεν στοιχειοθετείτε ο φόνος εκ προμελέτης αλλά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αφού όπως διαπιστώθηκε το όπλο του 23χρονου, ενώ το καθάριζε, παρουσίασε εμπλοκή, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και μια σφαίρα, για την οποία ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι υπήρχε στο G3, να πλήξει στο κεφάλι, από κοντινή απόσταση, την άτυχη Μαρία, που βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόσω ολοταχώς για δίκη ο 23χρονος-Εισηγείται δίωξη για ανθρωποκτονία το ΤΑΕ
 
Ο 23χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου όπου καταχωρήθηκε η υπόθεση και ορίστηκε η έναρξη της δίκης στις 11 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα του απαγγελθεί και η κατηγορία. 
 
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 23χρονος, είναι ανθρωποκτονία βάσει του άρθρου 205, το οποίο αναφέρει πως κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας. Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Η κατηγορία προβλέπει ποινή από έξι μήνες μέχρι και ισόβια κάθειρξη. 
 
Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση του 23χρονου στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκη, με το Δικαστήριο να ανακοινώνει τη Δευτέρα την απόφαση του. 
 
Ο 23χρονος, από την πρώτη στιγμή της άφιξης της Αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος, υποδείκνυε πως πρόκειται για ατύχημα, ωστόσο ισχυριζόταν πως είχε μεταβεί στο στρατό για προγραμματισμένη βολή, κατά την οποία ο οπλουργός της μονάδας, του είπε να καθαρίσει το όπλο του, καθώς είχε παρουσιάσει πρόβλημα.
 
Ωστόσο, από τις εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος έλεγε ψέματα, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη βολή και όλες οι εφεδρείες αναστάλθηκαν λόγω κορωνοϊού.  
 
Μετά την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ο 23χρονος υποβλήθηκε σε νέα ανάκριση, κατά την οποία ο νεαρός άλλαξε την ομολογία του και παραδέχθηκε πως είπε ψέματα ότι πήγε στον στρατό, επιμένοντας όμως πως ο θάνατος της αδελφής του οφείλεται σε ατύχημα. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε με τη σύλληψη του και το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του, ώστε να αποφύγει να πάει για δουλειά μαζί της στη μάντρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναπαράσταση, νέες υποδείξεις σκηνών και ξανά από ανάκριση ο 23χρονος
 
Ο 23χρονος υπέδειξε στους ανακριτές σημείο όπου βρισκόταν, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του οχήματος του. Κι αυτό διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, του τα είχε ξεφουσκώσει η αδερφή του μετά από καυγά, με τον ίδιο να κόβει για εκδίκηση τα φρένα του οχήματος της αδελφής του.
 
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του ο 23χρονος προέβη σε υπόδειξη σκηνών, ενώ έγινε αναπαράσταση του περιστατικού.
 
Συγκεκριμένα, αναπαράσταση έγινε στο πατρικό σπίτι του 23χρονου, σε σημείο του ποταμού όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του έχοντας μαζί το όπλο του, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους ανακριτές να επισκεφθεί και τον τάφο της αδελφής του.
 
Ακόμα, ο ύποπτος υπέδειξε, στο χώρο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο της 21χρονης, τον τρόπο με τον οποίο έκοψε τα φρένα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ