Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Γνωστός στις Αρχές για κακοποίηση ζώων και λαθροθηρία ο 47χρονος στο βίντεο με την αλεπού

  18/05/2020 11:55
Γνωστός στις Αρχές για κακοποίηση ζώων και λαθροθηρία ο 47χρονος στο βίντεο με την αλεπού

Γνωστός στις Αρχές για κακοποίηση ζώων και λαθροθηρία ο 47χρονος στο βίντεο με την αλεπού

  18/05/2020 11:55

Ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση του του βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον  47χρονο πρωταγωνιστή να καταγγέλλεται για βασανισμό αλεπούς, εξέδωσε η Υπηρεσία Θήρας. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων. 

Χθες γύρω στις 08:30 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας και τον ενημέρωσε ότι, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε ανάρτηση συγκεκριμένου προσώπου, με βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν μία μικρή αλεπού να κατακρατείται παράνομα και να βασανίζεται από άγνωστο πρόσωπο. Στην ίδια ανάρτηση αναγραφόταν η λέξη «Πωλείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 47χρονο για την κακοποίηση αλεπούς-Και δεύτερο βίντεο με λαγό

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ζήτησε όπως γίνουν όλα τα απαραίτητα που προβλέπει η Νομοθεσία έτσι ώστε να παραληφθεί η αλεπού και παράλληλα ζήτησε όπως ετοιμαστεί χώρος, στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας, που θα φιλοξενήσει την μικρή αλεπού. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ζήτησε από τον Υπουργό όπως μη προβεί σε άλλες ενέργειες έτσι ώστε η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Αστυνομία να εκτελέσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με μυστικότητα.

Μετά από αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες εκδόθηκαν ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας και των υποστατικών του προσώπου που προέβηκε στη σχετική ανάρτηση. Η έρευνα εκτελέστηκε από μέλη της Υπηρεσίας μας και της Αστυνομίας και το πρόσωπο που έκανε την ανάρτηση συνελήφθει, παρέμεινε υπό κράτηση χθες και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Παράλληλα θα εξεταστούν όλα τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα ενώ μέσω διαδικτυακών εξετάσεων θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί και το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο να κατέχει και να βασανίζει την αλεπού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει απασχολήσει την Υπηρεσία μας αρκετές φορές στο παρελθόν και έχει καταγγελθεί τόσο για υποθέσεις λαθροθηρίας όσο και για αναρτήσεις του στις οποίες παρουσιάζονταν βασανισμοί ζώων. Σημειώνεται ότι μετά από όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις του πιο πάνω προσώπου με παρόμοιο περιεχόμενο διεξαγόταν έρευνα στην οικία και τα υποστατικά του. Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις η Υπηρεσίας έχει ήδη προωθήσει τροποποίηση της Νομοθεσίας βάσει της οποίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου. Η εν λόγω νομοθεσία βρίσκεται υπό συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και αν δεν προέκυπτε η διακοπή εργασιών της Βουλής λόγω της πανδημίας, θα είχε ψηφιστεί και σήμερα θα εφαρμοζόταν.

Τέλος σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Θήρας κατά τη χθεσινή μέρα, πέραν της εμπλοκής της στην πιο πάνω υπόθεσης, της συμμετοχής της στην κατάσβεση πυρκαγιών που προέκυψαν χθες και τη συμβολή της στους ελέγχους για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, ανταποκρίθηκε και σε δεκάδες κλήσεις παραλαβής νεαρών πτηνών που έπεσαν από τις φωλιές τους λόγω των ανέμων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, τα οποία παραλήφθηκαν και σήμερα φιλοξενούνται Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας