Σάλος με τη σύλληψη του προέδρου εγγραφής κομμωτών-Πώς αποκαλύφθηκε η κομπίνα με τις μάσκες

Στα βαθιά μπαίνουν οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού αναφορικά με την πρωτοφανή υπόθεση πώλησης μασκών που το Υπουργείο Υγείας διέθεσε δωρεάν σε διαφορές επαγγελματικές οργανώσεις για να διαθέσουν με τη σειρά τους στα μέλη τους.
 
Όπως είχε αναφέρει ο REPORTER, πρόκειται για 27χρονο και 55χρονο, γαμπρό και πεθερό, στα ίχνη των οποίων έφτασε η Αστυνομία μετά τις καταγγελίες του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι ο 55χρονος ύποπτος, είναι ο πρόεδρος του συμβουλίου εγγραφής κομμωτών και κουρείων, Σταύρος Δημητρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής κλοπή με μάσκες που έφτασαν από Κίνα-Χειροπέδες σε γαμπρό και πεθερό
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείου Υγείας παρέδωσε εξήντα χιλιάδες μάσκες ώστε να διατεθούν στα μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης των μέτρων χαλαρώσεων.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία, με τις έρευνες της Αστυνομίας να στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.
 
Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας του Υπουργείου Υγείας, στην οποία αναφερόταν ότι οι μάσκες συγκεκριμένου τύπου που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να παραχωρηθούν δωρεάν σε ημικρατικούς και δημόσιους οργανισμούς αλλά και άλλους φορείς, βρέθηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία στη Λευκωσία.
 
Αμέσως μετά η Αστυνομία προχώρησε στις σχετικές έρευνες και ανακρίσεις, έπειτα από τις οποίες προέκυψε μαρτυρία, ότι ο 27χρονος στις 12 Μαΐου προχώρησε στην προμήθεια 16 χιλιάδων μασκών του συγκεκριμένου τύπου σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό, έναντι της τιμής των 37 σεντ έκαστη, δηλαδή στο ποσό των πέντε χιλιάδων 920 ευρώ.
 
Η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, εξέδωσε τιμολόγιο σε σχέση με την αγορά, ενώ υπέδειξε τον 27χρονο ως τον προμηθευτή. Μετά την εξασφάλιση της συγκεκριμένης μαρτυρίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και έρευνας για τα δύο πρόσωπα.
 
Κατά τις έρευνες στην οικία του 27χρονου εντοπίστηκε ποσότητα μασκών του συγκεκριμένου τύπου από αυτές που εισήγαγε η Δημοκρατία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, γαμπρός και πεθερός δίνουν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Συγκεκριμένα ο 27χρονος ανέφερε στους ανακριτές πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν στην κατοχή τους οι μάσκες, ενώ ο 55χρονος απάντησε πως οι μάσκες είναι δικές του αλλά δεν θυμάται από που τις βρήκε.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

*Σημειώνεται πως ο πρόεδρος εγγραφής κομμωτών συνελήφθη ως ύποπτος για τα υπό διερεύνηση αδικήματα και δεν είναι κατηγορούμενος, ενώ το άρθρο είναι βασισμένο στις έρευνες της Αστυνομίας, χωρίς να υιοθετείται οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024