«Αντινομική και έκδηλα υπερβολική η ποινή στον 35χρονο»-Υπογραφές από 256 δικηγόρους

Αντινομική και έκδηλα υπερβολική, χαρακτηρίζουν 256 δικηγόροι, μέλη της δεξαμενής νομικής σκέψης «Κράτος Δικαίου», με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την καταδίκη του 35χρονου με την κατηγορία της παρακοής των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτριξαν τα δόντια στον 35χρονο «εγκληματία»... Γιατί κύριε Δικαστά;
 
Στην επιστολή την οποία υπογράφουν επιφανείς νομικοί, μεταξύ των οποίων ο Άντρος Πελεκάνος, ο Χρίστος Πουργουρίδης, ο Ευάγγελος Πουργουρίδης, ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο Κώστας Παρασκευά και ο Δημήτρης Λοχία, εκπροσωπώντας τα 256 μέλη της δεξαμενής, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του 35χρονου.
 
«Παίρνουμε το θάρρος να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, χωρίς να μπαίνουμε καθ’ οιανδήποτε τρόπο στη Συνταγματικότητα των μέτρων της Κυβέρνησης, προς αντιμετώπιση της πανδημίας και χωρίς να συζητούμε τη διαύγεια των προνοιών των σχετικών νομοθετημάτων», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
 
«Θεωρούμε πως η ποινή των 45 ημερών φυλάκισης που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στα πλαίσια της ποινικής υπόθεσης του Αντώνη Αντωνίου, ήταν από όλες τις απόψεις αντινομική και έκδηλα υπερβολική», προστίθεται.
 
Και συνεχίζει: «Ως εκ των ανωτέρων, η δεξαμενή νομικής σκέψης «Κράτος Δικαίου» και οι 256 δικηγόροι μέλη της, σας καλούμε όπως ασκήσετε άμεσα τις εξουσίες που σας παρέχει το άρθρο 53.4 του Συντάγματος και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, προχωρήστε άμεσα στην αποφυλάκιση του».
 
Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Εισαγγελέα, καταλήγει σημειώνοντας πως, ειδικά, «ενόψει του γεγονότος ότι η συμπεριφορά του πιο πάνω προσώπου, δεν επέφερε και δεν προκάλεσε την οποιανδήποτε πραγματική βλάβη στη δημόσια υγεία».
 
Σημειώνεται πως σήμερα, ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της ποινής φυλάκισης του 35χρονου.
 
Για την απόφαση αναστολής  λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην περιπέτεια του 35χρονου-Η στιγμή της αποφυλάκισής του (pics)

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου