Μίλησε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Μαρίας-Από κοντινή απόσταση η σφαίρα

Έδωσε απαντήσεις η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης 21χρονης Μαρίας Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή το απόγευμα της Τρίτης στην οικία της στα Κλαυδιά, από το όπλο του αδελφού της, ανήμερα των γενεθλίων της και την μέρα θα αρραβωνιαζόταν και θα έφευγε από την οικία της για να μεταβεί στην οικία του συντρόφου της.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, διαπιστώθηκε πως o θάνατος της 21χρονης οφείλεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση αλλά όχι από εξ επαφής.
 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης στον REPORTER, πως η 21χρονη δέχθηκε την σφαίρα από πλάγια και την ώρα του πυροβολισμού, τόσο ο θύτης όσο και το θύμα, κάθονταν, ισχυρισμό τον οποίο προέβαλε και ο 23χρονος αδελφός του θύματος, που τελεί υπό κράτηση.
 
Από τη σορό της 21χρονης, λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολο το παζλ της τραγωδίας-Κενά, αντιφάσεις και γρίφος η ξεχασμένη σφαίρα
 
Αναπάντητα ερωτήματα
Την ίδια ώρα, δύσκολη εξίσωση φαίνεται να αποτελεί για τους ανακριτές η υπόθεση αφού αρκετά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.
Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στρέψει τις έρευνες προς την Εθνική Φρουρά, αφού ο ισχυρισμός του 23χρονου είναι ότι είχε πάει για βολή και όταν επέστρεψε και καθάριζε το όπλο του, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα την αδελφή του, η οποία φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι.

Ο 23χρονος αδελφός της άτυχης Μαρίας, ο οποίος εξετάστηκε από ψυχίατρο και διαπιστώθηκε πως έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του, επιμένει πως πρόκειται για ατύχημα, χωρίς όπως οι Αρχές να αποκλείουν τον ισχυρισμό του, ωστόσο διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η υπόθεση αποτελεί γρίφος για τους ανακριτές, οι οποίοι μέσα από καταθέσεις και εξετάσεις προσπαθούν να διασταυρώσουν τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις δεν συνάδουν.

Η εκδοχή της προγραμματισμένης βολής έχει απορριφθεί, επιβεβαιώνεται όπως πως ο 23χρονος είχε μεταβεί στο πεδίο βολής της Απλάντας, με τους ανακριτές να ψάχνουν και δεύτερο μήνυμα, εκτός από το sms διακίνησης που εντοπίστηκε.

Παράλληλα, ψάχνουν το πρόσωπο που του ανέφερε στο πεδίο βολής που δεν είχε βολή και μετά αποχώρησε, όπως επίσης και τον «οπλουργό της μονάδας», που ισχυρίστηκε ο 23χρονος πως «επειδή το όπλο του παρουσίασε επιπλοκές, τον συμβούλευσε να το καθαρίσει όταν πάει στο σπίτι». Ωστόσο τα περί βολής στο συγκεκριμένο πεδίο βολής, επίσης δεν επιβεβαιώνονται.

Από την άλλη, ο ισχυρισμός του πως το νάιλον σακούλι με τις σφαίρες, από το οποίο απουσίαζαν οκτώ σφαίρες, του παραδόθηκε έτσι του παραδόθηκε, το απορρίπτει κατηγορηματικά η Εθνική Φρουρά, τονίζοντας πως όλοι οι έφεδροι το χρεώνονται και το παραλαμβάνουν κλειστό.    

Ως εκ τούτου, οι αρνητικές απαντήσεις που δίνει η Εθνική Φρουρά στους ισχυρισμούς του 23χρονου, η οποία ενημέρωσε παράλληλα πως τον περασμένο Μάιο ο νεαρός παρουσιάστηκε για βολή και τον περασμένο Οκτώβρη ως έφεδρος, προβληματίζει τους ανακριτές, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος.

Γρίφος η ξεχασμένη σφαίρα
Την ίδια ώρα, τεράστιο ερώτημα προκαλεί και ο ισχυρισμός του πως δεν γνώριζε ότι στο G3 υπήρχε σφαίρα, εξήγηση η οποία φαίνεται να μην ικανοποιεί ιδιαίτερα τους ανακριτές, οι οποίοι ψάχνουν πού ήταν και τι έκανε προηγουμένως ο 23χρονος και τι μεσολάβησε από την ώρα που έφυγε από το πεδίο βολής, αξιολογώντας κάποιες πληροφορίες.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν λάβει αρκετές καταθέσεις τόσο από πρόσωπα της Εθνικής Φρουράς όσο και από συγγενικά πρόσωπα του 23χρονου και της 21χρονης Μαρίας.

Για κατάθεση κλήθηκε και η μητέρα του 23χρονου, αναφέροντας πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, είχε μεταβεί στην κουζίνα για να πιεί νερό, ενώ προηγουμένως είχε δει τον γιο της να καθαρίζει το όπλο. 
 
Είπε ακόμα ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σαλόνι όπου αντίκρισε την κόρη της στο πάτωμα θανάσιμα τραυματισμένη, ενώ ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους.
 
Η μαρτυρία της μητέρας κρίνεται πολύ σημαντική, αφού ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία και είναι αυτή που γνωρίζει εάν είχε προηγηθεί οτιδήποτε και ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο παιδιών της. 
 
Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι οι σχέσεις του και της οικογένειας του ήταν πολύ καλές με την οικογένεια της κοπέλας αλλά και με τον αδελφό της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα