Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στην Ανεξάρτητη Αρχή το πόρισμα για παράπονο του αλλοδαπού που προσπάθησε να βάλει φωτιά στα γραφεία Εισαγγελίας

  07/05/2020 15:22
Στην Ανεξάρτητη Αρχή το πόρισμα για παράπονο του αλλοδαπού που προσπάθησε να βάλει φωτιά στα γραφεία Εισαγγελίας

Στην Ανεξάρτητη Αρχή το πόρισμα για παράπονο του αλλοδαπού που προσπάθησε να βάλει φωτιά στα γραφεία Εισαγγελίας

  07/05/2020 15:22
Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο αλλοδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να θέσει φωτιά στα γραφεία της Εισαγγελίας Λευκωσίας είχε υποβάλει παράπονο στην Αρχή μεταξύ άλλων, για κακοποίησή του από μέλη της Αστυνομίας κατά τη σύλληψη του, που αφορούσε διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων, για τα οποία και διώχθηκε ποινικά από την Αστυνομία.  

Σύμφωνα με την Αρχή, ενόψει των καταγγελιών, η Αρχή προχώρησε άμεσα στο διορισμό ποινικού ανακριτή. Ο τελευταίος, αφού ολοκλήρωσε την έρευνα, υπέβαλε στην Αρχή το φάκελο με το πόρισμα του, η μελέτη του οποίου προγραμματίσθηκε για σκοπούς εξέτασης από την Αρχή στη σημερινή της συνεδρία, που είχε προγραμματισθεί προ τριών ημερών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγνωστος απειλούσε να θέσει φωτιά στη Νομική Υπηρεσία

Αναφέρεται επίσης πως για την ολοκλήρωση της έρευνας ο αλλοδαπός ενημερώθηκε από τον ίδιο τον ανακριτή, με τον οποίον ο αλλοδαπός επικοινώνησε τηλεφωνικά πριν το χθεσινό συμβάν. "Ο ανακριτής βέβαια, ορθά πράττων, ενώ τον ενημέρωσε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε και ο φάκελος θα υποβληθεί στην Αρχή, αρνήθηκε να τον πληροφορήσει για το αποτέλεσμα της έρευνας του", σημειώνει η Αρχή στην ανακοίνωση.

Προσθέτει πως "επομένως, τα κίνητρα που ώθησαν τον αλλοδαπό να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, ως αυτός φέρεται να ισχυρίστηκε στα Μ.Μ.Ε., δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

"Ο αλλοδαπός βέβαια, θα πληροφορηθεί για την τύχη του παραπόνου του, ευθύς ως ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, στον οποίον η απόφαση της Αρχής θα κοινοποιηθεί, λάβει τελική απόφαση", επισημαίνει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της Αρχής αναφέρεται πως "σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός Παλαιστινιακής καταγωγής που αποπειράθηκε να θέσει φωτιά στα Γραφεία της Εισαγγελίας Λευκωσίας,  ήθελε, σύμφωνα πάντα με τα Μ.Μ.Ε., με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί επειδή η καταγγελία στην οποία προέβη στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας το 2019, δεν εξετάστηκε μέχρι σήμερα".

Προστίθεται πως πράγματι ο εν λόγω αλλοδαπός υπέβαλε παράπονο στην Αρχή, μεταξύ άλλων, για κακοποίηση του από μέλη της Αστυνομίας κατά τη σύλληψη του. Η σύλληψη του αφορούσε διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων, για τα οποία και διώχθηκε ποινικά από την Αστυνομία.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας