Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Για υποδείξεις σκηνών ο 23χρονος στην οικία του, παρούσα η χαροκαμένη μάνα (pics)

  07/05/2020 13:05
Για υποδείξεις σκηνών ο 23χρονος στην οικία του, παρούσα η χαροκαμένη μάνα (pics)

Για υποδείξεις σκηνών ο 23χρονος στην οικία του, παρούσα η χαροκαμένη μάνα (pics)

  07/05/2020 13:05
Σε υποδείξεις σκηνών προβαίνει αυτή την ώρα ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για ανθρωποκτονία της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, ηλικίας 21 ετών που διαπράχθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου, στο σπίτι τους στα Καλυδιά. 
 

Οι ανακριτές έχουν μεταφέρει το μεσημέρι τον 23χρονο ύποπτο στο σπίτι του για υποδείξεις σκηνών προκειμένου να επιβεβαιωθούν όσα ισχυρίζεται ότι δηλαδή το βράδυ της Τρίτης, ενώ καθάριζε το στρατιωτικό τυφέκιο που κατείχε ως έφεδρος, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πλήξει την αδελφή του ηλικίας 21 ετών, στο κεφάλι και να την τραυματίσει θανάσιμα.
Οι υποδείξεις σκηνών γίνονται στην παρουσία των γονιών του 23χρονου, ενώ σημειώνεται πως η μητέρα ήταν στην οικία την ώρα της οικογενειακής τραγωδίας. 
Εντοπίστηκε το ένα sms, ψάχνουν και δεύτερο

Στο επίκεντρο των ερευνών οι ισχυρισμοί του 23χρονου, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρή η αδελφή του Μαρία Χάρπα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ο 23χρονος είχε αναφέρει στους αστυνομικούς πως είχε πάει σε προγραμματισμένη βολή, κατά τη διάρκεια της οποίας το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.  

Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε πάει για βολή τον Μάιο και τον Οκτώβριο κλήθηκε ως έφεδρος.
 
Μάλιστα ισχυρίστηκε πως είχε αποστείλει και μήνυμα για διακίνηση, το οποίο ωστόσο το διέγραψε.

3
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προκύπτουν από τις έρευνες, ο 23χρονος φαίνεται πως είχε μεταβεί στο πεδίο βολής και όταν ενημερώθηκε πως δεν είχε βολή, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου καθάριζε το όπλο του.   
 
Σε σχέση με το μήνυμα διακίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αυτό εντοπίστηκε και έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο οι ανακριτές ψάχνουν και δεύτερο μήνυμα που του είχε προωθηθεί και έπειτα από το οποίο είχε πάει στο πεδίο βολής, το οποίο επίσης διαγράφηκε.
 
Τα όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, καλείται να διερευνήσει η Αστυνομία η οποία έχει επεκτείνει τις έρευνες της στην Εθνική Φρουρά, μέλη της οποίας δίνουν καταθέσεις.
 
Παράλληλα, σε ότι αφορά το ερώτημα γιατί το όπλο του ήταν έμφορτο, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν το γνώριζε.
 
Από τις έρευνες στην οικία του 23χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ο στρατιωτικός εξοπλισμός του, ανάμεσα στον οποίο και ένα σακούλι νάιλον σφραγισμένο που περιέχει 200 σφαίρες 7,62 χλ.
 
Το εν λόγω σακούλι έφερε μια τρύπα στο πάνω μέρος και από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οκτώ σφαίρες.
 
Σημειώνεται πως το εν λόγω σακούλι με τις σφαίρες που χρεώνονται όλοι οι έφεδροι που έχουν στην κατοχή τους όπλο, φέρει σημείωμα, το οποίο αναφέρει πως απαγορεύεται να ανοιχτεί, εκτός στην περίπτωση που δοθούν οδηγίες από την μονάδα τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ερωτηθείς ο 23χρονος για τις σφαίρες που έλειπαν, ισχυρίστηκε στους ανακριτές πως έτσι του παραδόθηκε το σακούλι από την Εθνική Φρουρά, η οποία από την πλευρά της, ανέφερε στους ανακριτές πως δεν του παραδόθηκε έτσι σε καμία περίπτωση.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν να διασταυρώσουν κάθε ισχυρισμό, ενώ μέσα από καταθέσεις και εξετάσεις επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκύπτουν.
Tι κατάθεσε η χαροκαμένη μητέρα και ο αρραβωνιαστικός της Μαρίας
Για κατάθεση κλήθηκε και η μητέρα του 23χρονου, η οποία υπέστη σοκ, αναφέροντας πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, είχε μεταβεί στην κουζίνα για να πιεί νερό, ενώ προηγουμένως είχε δει τον γιο της να καθαρίζει το όπλο. 

Είπε ακόμα ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σαλόνι όπου αντίκρισε την κόρη της στο πάτωμα θανάσιμα τραυματισμένη, ενώ ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους.
 
Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι οι σχέσεις του και της οικογένειας του ήταν πολύ καλές με την οικογένεια της κοπέλας αλλά και με τον αδελφό της.
 
Η μαρτυρία της μητέρας κρίνεται πολύ σημαντική, αφού ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία και είναι αυτή που γνωρίζει εάν είχε προηγηθεί οτιδήποτε και ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο παιδιών της. 
 
Στο μεταξύ ο 23χρονος εξετάστηκε χθες από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Την ίδια ώρα, καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επί της σορού της 21χρονης, τα οποία σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο, θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας