Οι καταγγελίες για καυγάδες και το άλλοθι του 23χρονου που κατέρριψε ο διοικητής

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε ο 23χρονος που σκότωσε χθες την αδελφή του στο σπίτι τους, στο χωριό Κλαυδιά, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, αφού η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται ή όχι για ατύχημα, όπως ισχυρίζεται ο ύποπτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σφαίρα από το G3 του αδελφού της ήρθε να σκοτώσει τα όνειρα της άτυχης Μαρίας
 
Όπως είχαμε μεταδώσει, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχουν καταγγελίες ότι υπήρχαν καυγάδες στην οικογένεια, ενώ πριν τρεις μήνες η Αστυνομία είχε κατάσχει τρία κυνηγετικά όπλα που άνηκαν στον πατέρα.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πριν από περίπου ένα μήνα, ενώπιον της Αστυνομίας έφθασε νέα καταγγελία για καυγά στην οικογένεια, με την 21χρονη Μαρία Χάρπα που έπεσε νεκρή, να ζητά την παρέμβαση των μελών, τα οποία προέβησαν σε συστάσεις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσιάστηκε τον Μάιο στο στρατό ο 23χρονος-Ψάχνουν τις διακινήσεις του
 
Το άλλοθι που κατέρριψε ο διοικητής του 23χρονου
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, όταν έφθασε η Αστυνομία στη σκηνή του εγκλήματος, ο 23χρονος είχε αναφέρει ότι είχε μεταβεί σε προγραμματισμένη βολή στη μονάδα του, στο στρατόπεδο Απλάντα. Κατά τη διάρκεια της βολής, το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.
 
Όταν επέστρεψε και κατά τη διάρκεια που το καθάριζε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν στο σαλόνι της οικίας.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε παρουσιαστεί ως έφεδρος στις 17 Μαΐου. Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, ο 23χρονος απάντησε «αφού πρέπει;»
 
Παράλληλα, ο 23χρονος είχε αναφέρει πως είχε αποστείλει μήνυμα διακίνησης, ωστόσο όπως είπε, το διέγραψε. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία διερευνά και αυτό τον ισχυρισμό. 
 
Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο του ατυχήματος. Ωστόσο, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, διερευνώνται όλα τα σενάρια προς εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από της οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία. 
 
Από επιστημονικές εξετάσεις ο στρατιωτικός εξοπλισμός 
Οι Αρχές παρέλαβαν το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η 21χρονη Μαρία και το απέστειλαν για επιστημονικές εξετάσεις στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.
 
Παραλήφθηκε επίσης και ο υπόλοιπος στρατιωτικός εξοπλισμός που άνηκε στον 23χρονο, μεταξύ των οποίων και σακούλι με 200 σφαίρες. Όπως διαπιστώθηκε, το σακούλι είχε μια τρύπα στο πάνω μέρος και από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οκτώ σφαίρες.
 
Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.
 
Οι τέσσερις ιατροδικαστές εξέτασαν και τον 23χρονο, κατόπιν δικής του συγκατάθεσης, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία επίσης στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου τριάντα καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας, από περίοικους, τον κοινοτάρχη Κλαυδιών και τη μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο 23χρονος.
 
Οι Αρχές θα διενεργήσουν εξάλλου εξετάσεις μέσω της Εθνικής Φρουράς για τις ημερομηνίες της τελευταίας παρουσίασης του 23χρονου και θα ληφθούν καταθέσεις από το χώρο του στρατοπέδου.
 
Επίσης αναμένεται να γίνει βαλλιστικός έλεγχος του πυροβόλου όπλου και ο 23χρονος να περάσει από ψυχιατρική εξέταση, ενώ θα γίνουν και υποδείξεις σκηνών.
 
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες
Την ίδια ώρα, αποσβολωμένη συνεχίζει να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Η άτυχη Μαρία, που ήταν δύο μηνών έγκυος, σκοτώθηκε την ημέρα των γενεθλίων της. Τη μέρα που είχε δεχθεί πρόταση γάμου από τον σύντροφό της και θα αρραβωνιαζόταν.
 
Ήταν μάλιστα η τελευταία της μέρα στο πατρικό της, αφού θα μετακόμιζε στο σπίτι του αρραβωνιαστικού, που βρίσκεται σε άλλο χωριό της Λάρνακας.
 
Έμελλε όμως να μην προλάβει να χαρεί την συγκεκριμένη μέρα, αφού η σφαίρα από το όπλο του αδελφού της, τη σημάδεψε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
 
Την ώρα του περιστατικού, στην οικία βρισκόταν η μητέρα τους, η οποία μόλις άκουσε τον πυροβολισμό έτρεξε και αντίκρισε την κόρη της νεκρή.
 
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, ενώ η πρόεδρος ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη