Δευτέρα 20 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδέχθηκε πως αυτός ήταν πίσω από τις απειλές κατά του Δρ. Κωστρίκη

  30/04/2020 07:25
Παραδέχθηκε πως αυτός ήταν πίσω από τις απειλές κατά του Δρ. Κωστρίκη

Παραδέχθηκε πως αυτός ήταν πίσω από τις απειλές κατά του Δρ. Κωστρίκη

  30/04/2020 07:25
Στην άμεση καταχώρηση υπόθεσης εναντίον του 35χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λευκωσία, σε σχέση με τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Λεόντιος Κωστρίκης, προχωρά η Αστυνομία.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κωστρικής δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα στο σταθερό του τηλέφωνο από πρόσωπο που τον καλούσε να σταματήσει τις αναφορές του για εμβολιασμούς κατά του κρονωνοϊού, ενώ τον προειδοποίησε πως θα τον «σάσει» και «θα δει τι θα πάθει». 
 
Μετά την καταγγελία του κ. Κωστρίκη, ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ανακρινόμενος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, προβάλλοντας ωστόσο κάποιους ισχυρισμούς.  

Όπως αναφέρθηκε κατά τη καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου του Υπουργείου Υγείας, από την οποία απουσίαζε ο κ. Κωστρίκης ο καθηγητής μετέβη στην Αστυνομία για κατάθεση, σε σχέση με απειλητικά μηνύματα και επιθετικές συμπεριφορές που δέχθηκε.
 
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως ο «εκ μέρους του Υπουργού μεταφέρω την έντονη καταδίκη του για αυτές τις ενέργειες. Είναι ανεπίτρεπτο να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να δέχονται τέτοια απειλητικά μηνύματα και επιθετικές ενέργειες».

Από την πλευρά του ο Δρ. Μάριος Λοϊζου, Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ανέφερε πως «και εγώ συμφωνώντας απόλυτα σε όσα είπε ο υπουργός Υγείας, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στον Λεόντιο. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, είναι τέτοιου είδους παρεμβάσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας