Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έκαψαν κεραία 20 χρόνων πιστεύοντας ότι είναι για 5G-Έντονη αντίδραση της CYTA

  12/04/2020 16:34
Έκαψαν κεραία 20 χρόνων πιστεύοντας ότι είναι για 5G-Έντονη αντίδραση της CYTA

Έκαψαν κεραία 20 χρόνων πιστεύοντας ότι είναι για 5G-Έντονη αντίδραση της CYTA

  12/04/2020 16:34
Κεραία που βρισκόταν εγκατεστημένη σε κτίριο στη Λεμεσό, έκαψαν χθες βράδυ άγνωστοι, με την Αστυνομία να εκτιμά πως πρόκειται για πρόσωπα που εναντιώνονται στο δίκτυο 5G.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις θεωρίες συνωμοσίας και τα 5G στις ιστορίες επανένωσης οικογενειών

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Τον τελευταίο καιρό κάποιοι και στην Κύπρο, ανέπτυξαν μια θεωρία συνωμοσίας πως πίσω από την πανδημία, κρύβεται η προσπάθεια κάποιων να κλείσουν τον κόσμο στο σπίτι προκειμένου να εγκαταστήσουν κεραίες 5G.
 
Σε ανακοίνωση της η CYTA αναφέρει ότι «εμπρησμό στην επικοινωνία επιχείρησαν χθες βράδυ ορισμένοι, που με εγκληματική ασυνειδησία, έβαλαν φωτιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, διαταράσσοντας την επικοινωνία χιλιάδων συμπολιτών μας».
 
Όπως τονίζει η στην ανακοίνωση της η CYTA, «το αξιοσημείωτο είναι ότι η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαψεύδουν τις φήμες πως τα μέτρα λήφθηκαν για να μπουν κρυφά κεραίες 5G

Όπως αναφέρει «είναι ταυτόχρονα λυπηρό και ανησυχητικό το γεγονός ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε ειδικά σε μια περίοδο, όπου η χώρα μας δίνει μια τιτάνια μάχη απέναντι σε έναν αόρατο, ύπουλο και επικίνδυνο για την υγεία εχθρό. Επηρεάζονται άμεσα: Aσθενείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς τους, ειδικά μέσα στην πανδημία. Ευρύτερο υγειονομικό προσωπικό που δίνει ακούραστα και με αυταπάρνηση τη μάχη της πρώτης γραμμής. Ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη και γι` αυτούς η κινητή τηλεφωνία είναι πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας. Οι συνάνθρωποί μας, σε συνθήκες καραντίνας, τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν την ανάγκη να μπορούν να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τους συνεργάτες τους, να τηλεργάζονται και να ενημερώνονται».
 
Αναφέρεται επίσης «τα συνεργεία και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, τόσο της Cyta, όσο και των άλλων τηλεπικοινωνιακών παροχέων, βρίσκονται έξω, δίνοντας τη δική τους μάχη για να διασφαλίζουν και να ενισχύουν την επικοινωνία των κρατικών υπηρεσιών, τομέων της οικονομίας και των πολιτών. Έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν στις κρίσιμες συνθήκες  που επιβάλλει η πανδημία. Δυστυχώς, αντί αυτού, καλούνται να επιδιορθώσουν σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί από κακόβουλες ενέργειες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρφώνει πολιτικά πρόσωπα και κινήματα με αφορμή το κάψιμο της κεραίας της CYTA o ΔΗΣΥ

«Αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα, συνιστά εγκληματική απειλή της σταθερότητας της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας. Συνεπώς η Πολιτεία, μέσω των αρμόδιων αρχών, είναι επιβεβλημένο να διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο τόπος και οι πολίτες», συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Καταλήγοντας, η CYTA αναφέρει ότι είναι ξεκάθαρη: «Η κοινωνία μας, όλοι μαζί, είμαστε πολύ πιο δυνατοί από μεμονωμένες ενέργειες που στρέφονται, τελικά, σε βάρος της ζωής μας. Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε το αγαθό της επικοινωνίας και θα συνεργαστούμε στην εξέλιξή του».
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας