Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Εγκέφαλος» ο 48χρονος με το πλαστό sms διακίνησης, τον «έδωσε» η 39χρονη

  07/04/2020 16:34
«Εγκέφαλος» ο 48χρονος με το πλαστό sms διακίνησης, τον «έδωσε» η 39χρονη

«Εγκέφαλος» ο 48χρονος με το πλαστό sms διακίνησης, τον «έδωσε» η 39χρονη

  07/04/2020 16:34

Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης δημιουργίας πλαστών μηνυμάτων για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις σχετικά με τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο και τα Υπουργικά διατάγματα για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ασυνειδησία στο μεγαλείο της... Σε τρία πάρτι έκανε έφοδο η Αστυνομία

Πρόκειται για ένα άνδρα ηλικίας 48 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 39 χρόνων, η οποία ωστόσο αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί ελεύθερη, όπου θα κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ το διάταγμα κράτησης του 48χρονου εκπνέει αύριο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το περασμένο Σάββατο, γύρω στις 5.20 το απόγευμα, μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων. Κατά τον έλεγχο ο 48χρονος φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς ένα πλαστό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ίδιος δικαιούται να μετακινείται για απεριόριστες αποστάσεις.

Παρόμοιο τηλεφωνικό μήνυμα παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας Κύπρου και η 39χρονη, όταν την περασμένη Κυριακή, γύρω στις 4.40 το απόγευμα, τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που αυτή οδηγούσε στην Λεμεσό. Στο πλαστό μήνυμα που φέρεται να παρουσίασε η 39χρονη στους αστυνομικούς, αναφερόταν πως αυτή δικαιούται να μετακινείται απεριόριστα για χρονική περίοδο 48 ωρών και για απεριόριστες αποστάσεις.

Εναντίον του 48χρονου και της 39χρονης εκδόθηκαν χθες Δευτέρα, Δικαστικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, το βράδυ της Δευτέρας, στη σύλληψη της 39χρονης και το πρωί σήμερα, στη σύλληψη του 48χρονου.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 39χρονη εξασφάλισε το πλαστό μήνυμα από τον 48χρονο ύποπτο.

Εναντίον των δύο υπόπτων διερευνάται υπόθεση δημιουργίας πλαστών μηνυμάτων κατά παράβαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, δημιουργία πλαστών μηνυμάτων κατά παράβαση του Νόμου που Κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του Διαδικτυακού Εγκλήματος και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφτιαξαν «μούφα» SMS διακίνησης-Έπεσαν στη φάκα, χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας