Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινικοί ανακριτές για την καταγγελία πολίτη ότι κτυπήθηκε από αστυνομικούς

  07/04/2020 14:58
Ποινικοί ανακριτές για την καταγγελία πολίτη ότι κτυπήθηκε από αστυνομικούς

Ποινικοί ανακριτές για την καταγγελία πολίτη ότι κτυπήθηκε από αστυνομικούς

  07/04/2020 14:58
Τη συγκατάθεσή του για το διορισμό ποινικών ανακριτών από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία πολίτη για άσκηση βίας εναντίον του από αστυνομικούς, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, η καταγγελία υποβλήθηκε προς την Αρχή η οποία απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας τη συγκατάθεσή του ούτως ώστε να διορίσει ποινικό ανακριτή για διερεύνηση της καταγγελίας.
 
Όπως πληροφορείται το πρακτορείο, ο Κώστας Κληρίδης, με σημερινή απαντητική του επιστολή, έδωσε τη συγκατάθεσή του όπως προχωρήσει η Αρχή στον διορισμό ανακριτών για διερεύνηση των ισχυρισμών που προβάλλονται από τον πολίτη από την Λευκωσία.
 
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας για συμμόρφωση των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα και καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο είδε τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης.
 
Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες ανέβηκαν στις δεκατέσσερις, αφού άλλο ένα πρόσωπο προχώρησε σε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και το οποίο καταγγέλθηκε από αστυνομικούς για άσκοπη διακίνηση.
 
Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι επτά από τα δεκατέσσερα παράπονα θα διερευνηθούν γιατί δεν αφορούν παράπονο για καταγγελία που δεν ήταν ορθή, αλλά για τον τρόπο συμπεριφοράς των αστυνομικών.
 
Στους υπόλοιπους, οι οποίοι θεωρούν παράτυπη την καταγγελία τους, τους δόθηκε συμβουλή να βρουν δικηγόρο και να διεκδικήσουν διαγραφή του προστίμου μέσω της δικαστικής οδού.
 
Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε επίσης, πώς παρότι αρκετοί καταγγέλλουν στα μέσα ενημέρωσης ότι αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία τους για έλεγχο, εντούτοις στο γραφείο του δεν έχει φθάσει προς το παρόν οποιαδήποτε καταγγελία.
 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας