Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στη μάχη των ελέγχων και θηροφύλακες, εντατικοποιούνται οι περιπολίες και μπλόκα

  01/04/2020 13:29
Στη μάχη των ελέγχων και θηροφύλακες, εντατικοποιούνται οι περιπολίες και μπλόκα

Στη μάχη των ελέγχων και θηροφύλακες, εντατικοποιούνται οι περιπολίες και μπλόκα

  01/04/2020 13:29
Στη μάχη για ελέγχους όσων παρανομούν στους δρόμους έριξε και τους θηροφύλακες η Αστυνομία, κατόπιν συνεννόησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε δηλώσεις του από τη Λάρνακα όπου έσπευσε για να επιθεωρήσει τους ελέγχους, ανέφερε ότι «δυστυχώς ενώ θα έπρεπε να βρισκόμαστε για να γιορτάζουμε την εθνική επέτειο, αντίθετα είμαστε στους δρόμους για να επιθεωρούμε τα διατάγματα, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».
 
Όπως εξήγησε «από το πρωί έχω περάσει από διάφορα μέρη της Λευκωσίας, τώρα είμαστε στη Λάρνακα. Σκοπός είναι να δούμε τα μέτρα που λαμβάνονται. Σκοπός είναι να γνωρίζουν τα μέλη μας ότι είμαστε δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί».
 
Ζήτησε όπως ανέφερε περισσότερα μέτρα και ελέγχους σε τηλεδιάσκεψη με τους αστυνομικούς διευθυντές, ενώ όπως ανέφερε, «γίνονται δύο τηλεδιασκέψεις τη μέρα. Έχω μιλήσει έντονα και στους αστυνομικούς διευθυντές και στους αστυνομικούς που στελεχώνουν τα διάφορα οδοφράγματα για να είμαστε αυστηροί».
 
«Στόχος όλων μας είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα της υγείας, να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου και γι’ αυτό είμαστε εδώ», σημείωσε ο Αρχηγός.
 
Τόνισε ακόμα πως για ενίσχυση των ελέγχων, κατόπιν συνεννόησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, αποφασίστηκε να εμπλακούν και οι θηροφύλακες, οι οποίοι είναι περίπου πενήντα άτομα.
 
«Αυτά τα άτομα στελεχώνουν μαζί με τους αστυνομικούς και τα μέλη της Ε.Φ. τα σημεία που ελέγχονται. Με πολλή ευχαρίστησή υπάρχει μια συμμόρφωση με τα μέτρα. Κάποιοι δεν συμμορφώνονται και δεν καταλαβαίνουν από λόγια, γι’ αυτό πρέπει να τιμωρούνται».
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας και στην ΥΑΜ, σύζυγος μέλους της ΥΚΑΝ επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Θεωρούμε ότι γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κρατήσουμε τα μέλη μας γερά γιατί χρειαζόμαστε το κάθε ένα από τα μέλη, αφού ο κυριότερος στόχος είναι να προστατεύσουμε και την υγεία των μελών της Αστυνομίας».
 
Πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός έχει κάνει χρήση της άδειας του και έχει «αυτοεξαιρεθεί. Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και στόχος είναι όλοι μας συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Αστυνομίας να έχουμε την υγεία μας και να προστατευόμαστε, τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας» είπε και σημείωσε πως «ο στόχος των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών. Στόχος δεν είναι ούτε τα εξώδικα ούτε οι καταγγελίες αλλά με κάθε τρόπο προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την υγεία του κάθε ενός από εμάς».
 
Σημείωσε ακόμα ότι τα μέλη της Αστυνομίας είναι εξοπλισμένα με προστατευτικά υλικά «ούτως ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλου του προσωπικού της Δύναμης».
 
Ερωτηθείς πόσες υποθέσεις παρακοής και παράβασης των Διαταγμάτων έχουν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίων, ο Αρχηγός απάντησε πως «είναι αρκετές οι περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποπεράτωση των φακέλων και καθημερινά οδηγούνται υποθέσεις στο Δικαστήριο. Υπάρχει μια ευαισθησία και στη Δικαστική εξουσία ώστε να επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στην εμπέδωση του αισθήματος ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου γιατί υπεράνω όλων είναι η ασφάλεια και η υγεία του κοινού».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα ληφθούν και άλλα μέτρα στους δρόμους με στόχο των αυστηριοποίηση των ελέγχων, ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε πως «υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο όλα εξαρτώνται από την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα του κάθε ενός από εμάς να περιοριστεί στο σπίτι του, να ακούει τις υποδείξεις του Υπουργού Υγείας, τα Διατάγματα και τις υποδείξεις της Αστυνομίας που βρίσκεται στους δρόμους και εφαρμόζει τη Νομοθεσία».
 
Σε ερώτηση κατά πόσον οι μεγάλοι αριθμοί παρακοής των Διαταγμάτων προβληματίζουν την Αστυνομία, απάντησε πως «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αφού σήμερα είναι ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους κάτι που μας ικανοποιεί. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, υπάρχουν οι καταγγελίες και θα είμαστε αμείλικτοι γιατί υπεράνω όλων υπερισχύει η δημόσια υγεία και θα πρέπει να την διασφαλίσουμε όλοι από το πόστο που υπηρετεί ο κάθε ένας από μας ώστε να περάσει η κρίση που μαστίζει την κοινωνία και να βγούμε αλώβητοι από την λαίλαπα που υπάρχει ανά το παγκόσμιο».
 
Ο Αρχηγός της Δύναμης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΑΔΕ Λάρνακας, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «Χρόνια Πολλά» αφού όπως εξήγησε «σήμερα είναι πρωταπριλιά και είναι εθνική γιορτή. Τις ευχές μας στο Κυπριακό λαό για ένα καλύτερο αύριο» είπε και πρόσθεσε πως «ενώ θα έπρεπε να γιορτάζουμε την εθνική επέτειο, εντούτοις είμαστε στους δρόμους γιατί βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας και πρέπει όλοι να δώσουμε το μήνυμα της προστασίας του κοινού από τον κορωνοϊό».  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας