Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καταγράφονται οι δικαιολογίες διακίνησης και εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα

  29/03/2020 15:36
Καταγράφονται οι δικαιολογίες διακίνησης και εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα

Καταγράφονται οι δικαιολογίες διακίνησης και εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα

  29/03/2020 15:36
Μεγάλο πονοκέφαλο και προβληματισμό προκαλούν στην Κυβέρνηση τα κρούσματα απειθαρχίας ανάμεσα σε πολίτες που «σπάζουν» την καραντίνα και όχι μόνο διακινούνται  αλλά συναθροίζονται και παράνομα. Υπό το φόβο διασποράς του ιού η Κυβέρνηση, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, χωρίς να αποκλείεται η λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Όπως πληροφορείται ο REPORTER οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Υπουργεία έχουν καθημερινές συσκέψεις για το θέμα, ενώ τηρείται ενήμερος συνεχώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι πολύ προβληματισμένος.
 
Η διαπίστωση δε, πως οι πιο πολλοί πολίτες δεν αποστέλλουν sms, αλλά κυκλοφορούν συμπληρώνοντας έντυπα, έφερε και νέες οδηγίες. Κι αυτό για να καταγραφούν και αυτές που περιπτώσεις που είναι οι περισσότερες. Έτσι η Αστυνομία, από σήμερα καταγράφει τους λόγους που αναγράφονται στα έντυπα των πολιτών που σταματά για ελέγχους. Το ίδιο κάνει από την πρώτη στιγμή και το Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης.
 
 
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή μια βάση δεδομένων,  ώστε να καταγραφούν όλα τα δεδομένα και να εξαχθούν συμπεράσματα. Η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, θα αναλάβει να επεξεργαστεί αυτά τα στοιχεία για να διαπιστώσει τους ενδεχόμενους κινδύνους διασποράς του κορωνοϊού από αυτές τις μετακινήσεις. Αστυνομία και Υφυπουργείο καινοτομίας, εξάλλου, κλήθηκαν να διαπιστώσουν εάν κάποιες μετακινήσεις είναι αδικαιολόγητες.

Όλα αυτά θα καταγραφούν και τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν παρίσταται ανάγκη για λήψη νέων μέτρων. Αυτό που είναι, όμως, βέβαιο είναι πως θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να μπει φραγμός στις παράνομες συναθροίσεις, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη εστία κινδύνου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας