Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μάχη με τον κορωνοϊό σε Αστυνομία και στρατό-Θετικά νέα από Αρχηγείο και ΛΟΚ

  24/03/2020 09:05
Μάχη με τον κορωνοϊό σε Αστυνομία και στρατό-Θετικά νέα από Αρχηγείο και ΛΟΚ

Μάχη με τον κορωνοϊό σε Αστυνομία και στρατό-Θετικά νέα από Αρχηγείο και ΛΟΚ

  24/03/2020 09:05
Μάχη για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στις τάξεις τους, δίνουν Αστυνομία και Εθνική Φρουρά, δύο από τις πολυπληθέστερες υπηρεσίες του κράτους.
 
Στην Αστυνομία, έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα και πρόκειται για αξιωματικό του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση, όπως σε απομόνωση βρίσκονται και άλλα πρόσωπα τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί του, έως ότου εξαχθούν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ειδικό έγγραφο για την κυκλοφορία εργαζομένων-Εξουσιοδοτούνται και άλλες υπηρεσίες για ελέγχους

Προς το παρόν, τα νέα που έρχονται είναι θετικά, αφού μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που έλαβε η Αστυνομία εντός του Σαββατοκύριακου, παραλήφθηκαν χθες κι άλλα αποτελέσματα, τα οποία ήταν επίσης αρνητικά.
 
Ωστόσο, ο έλεγχος των δειγμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου, η Αστυνομία είναι στο ακουστικό, αναμένοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα, από τα οποία θα διαφανεί εάν έχουν προσβληθεί κι άλλα μέλη της από τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα αστυνομικών-Σε αυτοπεριορισμό και Βοηθός Αρχηγός

Έλεγχοι διαταγμάτων
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναμένει οδηγίες για τους ελέγχους που θα διενεργούνται, ώστε να εκτελεστούν κατά γράμμα οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Αυτό αναμένεται να διαφανεί με την ανακοίνωση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται.
 
Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επωμιστεί και το βάρος άλλων ελέγχων, όπως είναι οι λαμπρατζιές, τις οποίες απαγόρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μην συναθροίζονται άτομα και να επεκτείνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
 
Σπάει η αλυσίδα στο Σταυροβούνι
Σε ότι αφορά τον στρατό, έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα, πέντε εκ των οποίων στο Σταυροβούνι και άλλα δύο στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.
Για το Σταυροβούνι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα μετάδοσης του ιού έσπασε από το πρώτο κρούσμα.
 
Μπορεί ο ιός να μεταδόθηκε σε άλλα πέντε πρόσωπα, ωστόσο το στρατόπεδο είναι ασφαλές.
Κι αυτό γιατί, όταν εντοπίστηκε ο αξιωματικός, η μονάδα ήταν σε αποστολή και δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί του.
Έτσι όσοι ήταν εκτός στρατοπέδου, παρέμειναν εκτός μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν μέσα, παραμένουν σε καραντίνα.
 
Ήδη από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, έχουν παρέλθει δώδεκα ημέρες και ευτυχώς κανένας από τους στρατεύσιμους δεν ανέπτυξε συμπτώματα κορωνοϊού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας