Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των υπόπτων που ανατίναξαν την ΑΤΜ στη Λεμεσό

Δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής χρημάτων από αυτόματη μηχανή ανάληψης χρημάτων διερευνά η Αστυνομία, η οποία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Συγκεκριμένα, γύρω στις 4.10π.μ. σήμερα, σημειώθηκε έκρηξη σε κινητή, αυτόματη ταμειακή μηχανή, στην περιοχή Παρεκκλησιάς. Από την έκρηξη η ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ φαίνεται να κλάπηκαν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτή. Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, υψηλής ισχύος.
 

Με το περιστατικό φαίνεται να σχετίζονται δύο πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σκούρου χρώματος και διέφυγαν από τη σκηνή κατευθυνόμενοι βόρεια, προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγνωστοι χτύπησαν ΑΤΜ στη Λεμεσό-Είχε προηγηθεί άλλη απόπειρα

Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο οι δύο ύποπτοι να σχετίζονται και με υπόθεση απόπειρας κλοπής χρημάτων από αυτόματη ταμειακή μηχανή, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα χθες, επίσης στην επαρχία Λεμεσού. Η υπόθεση καταγγέλθηκε από διευθυντή υποκαταστήματος  τράπεζας, στην περιοχή Γερμασόγειας, σύμφωνα με τον οποίο άγνωστοι προκάλεσαν ζημιά στην αυτόματη ταμειακή μηχανή του υποκαταστήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
 
Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι, γύρω στις 3.30π.μ. της Παρασκευής, δύο πρόσωπα πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει στη μηχανή, χωρίς ωστόσο αυτός, να εκραγεί. Στη συνέχεια, οι δράστες φέρονται να εγκατέλειψαν τη σκηνή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
 
Η Αστυνομία δημοσιεύει φωτογραφίες των δύο υπόπτων στη σκηνή, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορούν να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στον τηλεφωνικό αριθμό 25-805057 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγγελίας της Αστυνομίας «Αστυνομία Κύπρου».


Επιπρόσθετα, για αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών, καλείται το κοινό να συνεργάζεται με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση προσώπων ή οχημάτων, να επικοινωνεί άμεσα με την Αστυνομία στον τηλεφωνικό αριθμό 112.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία