Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία κατά γυναικών σε συνθήκες κορωνοϊού

  19/03/2020 19:52
Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία κατά γυναικών σε συνθήκες κορωνοϊού

Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία κατά γυναικών σε συνθήκες κορωνοϊού

  19/03/2020 19:52
Παρουσιάζεται αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών της τάξης του 30%, από τις 9 Μαρτίου, όπου και εμφανίστηκε στην Κύπρο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που απεστάλησαν στην Επίτροπο Ισότητας των Φύλων από τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην οικογένεια.
 
Σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου καλεί τις γυναίκες θύματα βίας, να καταγγέλλουν το θύτη, είτε στην αστυνομία είτε στο 1440 του ΣΠΑΒΟ άμεσα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Σημειώνει ότι όλες οι δομές στήριξης και προστασίας της Πολιτείας λειτουργούν κανονικά και συνεχίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
 
Όπως αναφέρει, ο επιβαλλόμενος, για διατήρηση της υγείας μας αυτοπεριορισμός, οι νέες εργασιακές συνθήκες, η οικονομική ανασφάλεια, η μείωση των κοινωνικών επαφών, η παραμονή των παιδιών στο σπίτι, δίνει στους θύτες την «ευκαιρία» να επιβάλουν τον εξουσιαστικό ρόλο, που στο άρρωστο μυαλό τους θεωρούν ότι έχουν πάνω στη γυναίκα.
 
«Μην αφήσετε το φόβο να σας εγκλωβίσει σε μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για σας, ίσως και για το παιδί σας. Δραπέτευσε από το φαύλο κύκλο της βίας, σπάσε τη σιωπή σου και άνοιξε τη πόρτα της διαφυγής. Όλοι οι φορείς για το χειρισμό της βίας κατά των γυναικών παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το τηλεφωνικό κέντρο 1440 λειτουργεί 24 ώρες και παρέχει υποστηρικτική και συμβουλευτική βοήθεια στα θύματα.
 
«Ο εχθρός της δικής σου ζωής, έχει πρόσωπο και βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου. Μην του επιτρέψεις ξανά να σε πληγώσει ψυχολογικά και σωματικά. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου», καταλήγει η Επίτροπος, στην ανακοίνωσή της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας